Kanapki z grillowanym stekiem z warzywami balsamicznymi

Kanapki z grillowanym stekiem z warzywami balsamicznymi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zapiekanych steków z warzywami balsamicznymi. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 393 kalorie. Na 3,06 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Jeśli masz ocet balsamiczny, ser, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pieczone warzywa balsamiczne z cytryną pietruszka ryż, Stek z polędwicy pieczonej z warzywami, oraz Pieczone Kanapki Flank-Stek.

Instrukcje

1
Brojler na ciepło.Stek przyprawiamy 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Wyłożyć obramowaną blachę do pieczenia folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
StekStek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
BrojlerBrojler
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
2
Umieść stek na jednej połowie blachy do pieczenia.Pomidory i cebulę wrzucić do średniej miski z olejem, octem, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
OcetOcet
PieprzPieprz
CebulaCebula
StekStek
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Umieścić cebulę i pomidory, pocięte na dół, na drugiej połowie blachy do pieczenia.Podsmażyć stek i warzywa, obracając wszystko raz, aż stek osiągnie pożądaną doneness, 4 minuty na stronę dla średnio rzadkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
PomidorPomidor
CebulaCebula
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Usuń stek i powrót warzywa do piekarnika, aż rumiane, o 1 minuta więcej.Pokroić stek.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Ułożyć dolne połówki pokrojonego chleba-bok do góry i ułożyć stek, cebulę, pomidory i ser. Kanapka z pozostałym chlebem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
SerSer
CebulaCebula
ChlebChleb
StekStek
6
Podawać na ciepło.Substytucja: jeśli ser pleśniowy jest zbyt mocny jak na twój gust, spróbuj polać tę kanapkę kremowym kozim serem. Lub Odtwórz cierpkość octu balsamicznego z kawałkami słonego parmezanu lub Manchego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
Ser PleśniowySer Pleśniowy
Ser KoziSer Kozi
Ser ManchegoSer Manchego
ParmezanParmezan

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Maddalena Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot oferuje aromaty dojrzałych owoców i przypraw dębowych z nutami wanilii i anyżu. Dojrzałe smaki owocowe to jasna śliwka i Malina. Owocowe smaki witają podniebienie, a miękkie taniny ramują świeżą konsystencję, która okrywa usta.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn