Kalmary może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 876 kalorii, 83g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $10.16 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz oliwę z oliwek, wasabi, seltzer i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 37 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kalmary Wigilijne / Calamari in Umido per la Vigilia di Natale, Kalmary, oraz Kalmary dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wrzucić kalmary z maślanką w niereaktywnej misce, przykryć i pozostawić marynowane w lodówce na 2 godziny.
Dodać topping przez ogrzewanie oliwy z oliwek na średnim ogniu w średniej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodaj paprykę, suszone pomidory, szalotki, świeży imbir, i wasabi i saute, aż papryka będzie delikatna i smaki zintegrować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Posypania Każdego Burgera
świeży Imbir
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
Wasabi
4
Zdjąć z ognia i odstawić.
5
Odcedzić marynowane kalmary przez sitko lub durszlak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kałamarnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
6
Podgrzać olej rzepakowy w frytkownicy do 375 stopni F (lub jako producent frytkownicy zaleca podobne produkty). Aby zrobić tempurę, wymieszaj mąkę, skrobię kukurydzianą, proszek do pieczenia oraz sól i pieprz w misce. Pogłębiać pokrojone kalmary w suchej mieszance, a następnie odstawić na krótko.
Dodaj seltzer w strumieniu do mieszanki tempura podczas ubijania stale do ciasta. Zanurz kalmary w cieście lub cieście z kadzi nad kalmarami i umieść w koszu do frytkownicy, smażąc przez minutę lub dwie, aż się zarumienią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kałamarnica
Woda Gazowana
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Chochla
8
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
9
Zakończ dostosowując przyprawy w polewie z solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
10
Podajemy polewę na smażone kalmary i wyciskamy sok z cytryny i limonki.