Kalmary

Kalmary
Kalmary może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 876 kalorii, 83g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $10.16 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz oliwę z oliwek, wasabi, seltzer i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 37 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kalmary Wigilijne / Calamari in Umido per la Vigilia di Natale, Kalmary, oraz Kalmary dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wrzucić kalmary z maślanką w niereaktywnej misce, przykryć i pozostawić marynowane w lodówce na 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
KałamarnicaKałamarnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodać topping przez ogrzewanie oliwy z oliwek na średnim ogniu w średniej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodaj paprykę, suszone pomidory, szalotki, świeży imbir, i wasabi i saute, aż papryka będzie delikatna i smaki zintegrować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Posypania Każdego BurgeraDo Posypania Każdego Burgera
świeży Imbirświeży Imbir
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
WasabiWasabi
4
Zdjąć z ognia i odstawić.
5
Odcedzić marynowane kalmary przez sitko lub durszlak.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
6
Podgrzać olej rzepakowy w frytkownicy do 375 stopni F (lub jako producent frytkownicy zaleca podobne produkty). Aby zrobić tempurę, wymieszaj mąkę, skrobię kukurydzianą, proszek do pieczenia oraz sól i pieprz w misce. Pogłębiać pokrojone kalmary w suchej mieszance, a następnie odstawić na krótko.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
KałamarnicaKałamarnica
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Dodaj seltzer w strumieniu do mieszanki tempura podczas ubijania stale do ciasta. Zanurz kalmary w cieście lub cieście z kadzi nad kalmarami i umieść w koszu do frytkownicy, smażąc przez minutę lub dwie, aż się zarumienią.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
Woda GazowanaWoda Gazowana
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
ChochlaChochla
8
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
9
Zakończ dostosowując przyprawy w polewie z solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
10
Podajemy polewę na smażone kalmary i wyciskamy sok z cytryny i limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
KałamarnicaKałamarnica
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny

Składniki

4(może być lub przeglądać)pokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwiniepokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwinie1Dużeczerwona papryka pokroić brunoise (julienne następnie przekrojone na kawałki 1/8 cala)czerwona papryka pokroić brunoise (julienne następnie przekrojone na kawałki 1/8 cala)1Dużeżółta papryka pokroić brunoise (juliennes następnie przekrojone na kawałki 1/8 cala)żółta papryka pokroić brunoise (juliennes następnie przekrojone na kawałki 1/8 cala)2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiOlej roślinny (ilość zależy od sposobu gotowania)Olej roślinny (ilość zależy od sposobu gotowania)1litrolej rzepakowy lub wystarczająco dużo do głębokiego smażenia kalmarówolej rzepakowy lub wystarczająco dużo do głębokiego smażenia kalmarów907Orzechy dowolne (posiekane)oczyszczone kalmary, pokrojone w poprzekoczyszczone kalmary, pokrojone w poprzek1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiskrobia kukurydzianaskrobia kukurydziana3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna28Orzechy dowolne (posiekane)świeży imbir (ok. 1 do 1/2 cala) obrany i drobno pokrojony w kostkęświeży imbir (ok. 1 do 1/2 cala) obrany i drobno pokrojony w kostkę1świeża cytryna, połówki i pestki usunięteświeża cytryna, połówki i pestki usunięte1świeże wapno, połówki i nasiona usunięteświeże wapno, połówki i nasiona usunięte1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipakowane w olej suszone pomidory, odsączone i pokrojone w plastrypakowane w olej suszone pomidory, odsączone i pokrojone w plastry2(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów0(może być lub przeglądać)8 (U-12) krewetek8 (U-12) krewetek11 funt cukinii,1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych4do 5 szalotki, tylko białe i delikatne zielone części, pokrojone po przekątnejdo 5 szalotki, tylko białe i delikatne zielone części, pokrojone po przekątnej227Orzechy dowolne (posiekane)Cold seltzerCold seltzer1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)przygotowany wasabiprzygotowany wasabi
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 37 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn