Kalafior vinaigrette
Kalafior vinaigrette może być tylko przystawka szukasz. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 109 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 23 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z BBC Good Food wymaga musztardy dijon, oliwy z oliwek, cebuli i kaparów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kalafior Pomarańczowy Vinaigrette, Kalafior w kaparowym Vinaigrette, oraz Pieczony Kalafior Z Winegretem.
Instrukcje
Zrobić dressing ubijając wszystkie składniki razem z odrobiną przypraw w dużej misce, a następnie odstawić.
Doprowadzić dużą patelnię wody do wrzenia, gotować kalafior przez 5-7 minut, aż tylko gotowane, a następnie dobrze odcedzić. Podczas gdy kalafior jest jeszcze gorący, wrzucić go z sosem i pozostawić do ostygnięcia. Tuż przed podaniem dodaj czerwoną cebulę, kapary i pietruszkę.