Kabobs z tuńczyka i pomidorów

Kabobs z tuńczyka i pomidorów
Jeśli masz około 30 minut do spędzenia w kuchni, Kabobs z tuńczyka i pomidorów może być super bezglutenowym, bezmlecznym i pescatariańskim przepisem do wypróbowania. Z tego przepisu składają się 2 porcje zawierające 258 kalorii , 30 g białka i 13 g tłuszczu każda. Za 4,98 USD za porcję ten przepis pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz pod ręką grzyby, mielony kminek, pieprz cayenne i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 70% wyniku , co jest dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Kabobs z tuńczyka , kebab z tuńczyka wegetariańskiego i kebab z tuńczyka pieprzowego .

Instrukcje

1
W dużej zamykanej plastikowej torbie połącz pierwsze 10 składników; dodaj tuńczyka. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza; przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
2
Odcedzić i wyrzucić marynatę. Na dwa metalowe lub namoczone drewniane patyczki nadziewamy na przemian tuńczykiem i warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki DrewnianeSzaszłyki Drewniane
3
Używając szczypiec o długich trzonkach, zwilż papierowy ręcznik olejem kuchennym i delikatnie posmaruj ruszt grilla. Grilluj tuńczyka pod przykryciem lub piecz na 4 cale od ognia przez 12-16 minut, aby był średnio wysmażony lub do momentu, gdy będzie lekko różowy w środku, od czasu do czasu obracając.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Wino Różane

Pinot Noir, Merlot i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby często łączy się z białym winem, bardziej mięsiste ryby, takie jak tuńczyk, doskonale pasują do czerwonego wina. Różowe również będzie dobrze pasować, zwłaszcza jeśli tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Pinot Noir z rosyjskiej doliny rzeki Donum Estate. Oceniającym podoba się, z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 67 dolarów za butelkę.
Posiadłość Donum w rosyjskiej dolinie rzeki Pinot Noir
Posiadłość Donum w rosyjskiej dolinie rzeki Pinot Noir
Pinot Noir charakteryzuje się obfitymi i intensywnymi aromatami dojrzałych czarnych owoców, w tym wiśni, śliwek i malin, w złożonym i skoncentrowanym nosie. Gładkie i bogato teksturowane wino oferuje wielką głębię aromatów czarnej wiśni, jagód i coli z nutami minerałów i przypraw na jasnym i długotrwałym finiszu.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia33
Magazyn