Kabobs z kurczaka w miodzie i cytrusach
Kabobs z kurczaka w miodzie i cytrusach to danie główne dla 4 osób. Za 2,01 dolara za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 274 kalorie, 25 g białka i 3 g tłuszczu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką ząbek czosnku, miód, piersi z kurczaka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, paleolitycznej i pierwotnej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 41% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, polubili także kebab z kurczaka z cytrusami, kebab z kurczaka w glazurze miodowej i kebab z kurczaka z miodem i rozmarynem dla dwojga.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj sok z limonki, sok z cytryny, miód i czosnek.
Wlać 1-1/4 filiżanki do dużej zamykanej plastikowej torby; dodaj kurczaka. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza; przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut. Przykryj i przechowuj w lodówce pozostałą marynatę do posmarowania.
Odcedzić i wyrzucić marynatę. Na osiem metalowych lub namoczonych drewnianych szpikulców nadziewamy na przemian kurczaka i paprykę.
Używając szczypiec o długich trzonkach, zwilż papierowy ręcznik olejem kuchennym i delikatnie posmaruj ruszt grilla.
Grilluj pod przykryciem na średnio gorącym ogniu lub piecz w odległości 4 cali od ognia przez 8-10 minut lub do momentu, aż kurczak przestanie być różowy, często obracając i polewając zarezerwowaną marynatą.