Japchae (Koreański Makaron Smażony Na Słodkich Ziemniakach)
Przepis Japchae (Koreański makaron smażony na słodkich ziemniakach) jest gotowy w około 50 minut i zdecydowanie jest świetnym wegańskie opcja dla miłośników koreańskiego jedzenia. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 211 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu. Mieszanka soli koszernej, szalotka, marchew i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: Japchae, Koreański makaron z słodkimi ziemniakami, Koreański Makaron Smażony Na Słodkich Ziemniakach, oraz Smażony makaron szklany (japchae).
Instrukcje
1
Doprowadzić duży rondel z mocno osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodać makaron, wymieszać, aby je oddzielić, i gotować, aż gotowane przez, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
3
Odcedzić w durszlaku i spłukać pod zimną wodą do ostygnięcia. Za pomocą nożyczek pokrój makaron na długości od 6 do 8 cali. Z makaronem jeszcze w durszlaku, skropić 2 łyżeczki oleju sezamowego i wrzucić do herbu; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Sezamowy
Makarony
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
Nożyczki Kuchenne
4
Wymieszać sos sojowy i cukier razem w małej misce, aż cukier się rozpuści; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
5
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodaj marchew, cebulę, odmierzoną sól i odmierzoną pieprz. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Pieprz
Cebula
Sól
7
Dodać grzyby i czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż grzyby będą miękkie, o 3 protokół.Zwiększ ciepło do średniej wysokości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Czosnek
8
Dodaj szpinak i, za pomocą szczypiec, wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypce
9
Niech gotować, aż lekko zwiędnie, o 1 minutę.
10
Dodaj zarezerwowane makaron i mieszankę sosu sojowego i wrzucić do ogrzania przez, O 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy
Makarony
11
Zdjąć patelnię z ognia, dodać pozostałe 2 łyżeczki prażonego oleju sezamowego i wrzucić do połączenia. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Olej Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
12
Przełożyć na półmisek i posypać cebulką i sezamem.
Koreański świetnie współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować wypracowania Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 9 dolarów za butelkę.