Jak zrobić Serek śmietankowy
Jak zrobić ser śmietankowy to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 1 porcjami. Jedna porcja zawiera 553 kalorii, 31g białka, oraz 29g tłuszczu. Za $4.0 za porcję, ten przepis okładki 26% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 20 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i podnieś gazę, sól koszerną, jogurt i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto O Niskiej Zawartości Tłuszczu (Koszerno-Mleczne) jako deser. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 70%. Podobne przepisy to Jak zrobić prawdziwy Serek śmietankowy, Dodać Do Przodu Czosnek Krem Ser Puree, oraz Dzieci mogą zrobić: kanapki z szynką i serkiem śmietankowym.
Instrukcje
Wyłóż durszlak 6 cienkimi warstwami gazy ustawionymi na misce, pozwalając, aby brzegi gazy zwisały z boków.
Wlej jogurt i zbierz gazę na wierzchu. Zwiąż wiązkę u góry sznurkiem kuchennym i zawieś jogurt częściowo w dużej misce lub dużej miarce ustawionej w lodówce, aby odcedzić przez 24 godziny. Sprawdź poziom cieczy w pojemniku i wylej, jeśli zrobi się zbyt wysoki.
Rozpakuj gazę i włóż serek śmietankowy do miski, posyp solą i mieszaj, aż będzie gładki i dokładnie połączony.
Wyłóż 4 1/2 uncji kokilki lub małą miskę 4 cienkimi warstwami czystej gazy. Wlej solony ser śmietankowy do kokilki, unikając tworzenia kieszeni powietrznych. Wygładź serek śmietankowy i umieść na nim małe kółko plastiku, wycięte z plastikowej torby. Plastik powinien po prostu zmieścić się w kokilce. Złóż gazę na wierzch i odetnij nadmiar gazy.
Umieść kolejny kawałek folii na kokilce.
Wytnij małe kartonowe kółko, niewiele mniejsze niż wnętrze kokilki i umieść kartonowe kółko na plastikowej folii.
Umieść mały ciężki przedmiot (taki jak puszka z jedzeniem) na tekturze. Wstaw do lodówki, aby prasować i starzeć serek śmietankowy przez 2 dni.
Ostrożnie rozpakuj wszystkie warstwy plastiku i gazy, aby odsłonić sprasowany ser.
Przełóż na talerz do serwowania płaską stroną do dołu, aby pokazać ślady gazy. Przechowuj resztki w lodówce.