Jak zrobić brzoskwiniową Melbę
Need a bezglutenowe i bezmleczne przystawki? Jak zrobić brzoskwiniową Melbę może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 492 kalorie, 5G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,53 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Jeśli masz pod ręką migdały, maliny, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 32%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Jak zrobić brzoskwiniową Melbę, Brzoskwiniowa Melba, oraz Brzoskwiniowa Melba dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz maliny, 1/3 szklanki cukru, 1 łyżkę soku z cytryny, wodę i ocet balsamiczny w rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i gotować, aż cukier rozpuszcza się i jagody upadku, 2 do 3 protokół.
Wyjąć z ognia i przecedzić do miski. Schłodzić do temperatury pokojowej, przykryć i przechowywać w lodówce, aż do całkowitego ostygnięcia.
Połączyć 2 szklanki cukru, 2 szklanki wody, 2 łyżki soku z cytryny, i podzielić wanilii w dużym rondlu i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu.
Ułóż połówki brzoskwini z pokrojonymi bokami do góry w syropie i gotuj na wolnym ogniu, aż stanie się miękki, 5 do 8 minut z każdej strony, od czasu do czasu polewając syropem.
Wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia w syropie.
Przenieść do miski, przykryć i przechowywać w lodówce, aż dokładnie schłodzone, o 4 godzin.
Usuń skórki brzoskwini i podawaj każdą połówkę brzoskwini na gałce lodów w misce. Łyżka sos malinowy na wierzchu.
Dekoruj prażonymi migdałami.