Jajka w stylu ranczo z Chorizo i sosem pomidorowo-Czerwonym Chile

Jajka w stylu ranczo z Chorizo i sosem pomidorowo-Czerwonym Chile
Need a danie główne bezglutenowe? Jajka w stylu ranczo z Chorizo i sosem pomidorowo-Czerwonym Chile może być znakomity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 51g białka, 95 g tłuszczu, oraz w sumie 1311 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.33 za porcję. 8 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz cebulę, olej canolan, chorizo i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jajka w stylu ranczo z Chorizo i sosem pomidorowo-Czerwonym Chile, Południowo-Zachodni Czerwony Sos Chile, oraz Ciasteczka pomidorowe z chorizo i zielonym sosem Chile dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzać olej w średnim rondlu na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodać cebulę i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
4
Dodać czosnek i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
5
Dodać wino i gotować, aż zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
6
Dodać pomidory, wodę, ancho, chipotle, pasilla, miód i gotować na średnim ogniu, aż sos zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu, o 20 do 30 protokół. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać sok z limonki tuż przed wyjęciem z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
PomidorPomidor
MiódMiód
SOSSOS
WodaWoda
7
Rozgrzać 2 cale oleju na średniej patelni na średnim ogniu, aż osiągnie 350 stopni F na termometrze do głębokiego smażenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
8
Smaż tortille, pojedynczo, aż do chrupkości, 20 do 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
9
Odcedzić na papierowych ręcznikach i natychmiast doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
10
Podgrzać dużą patelnię nonstick na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodać chorizo i gotować na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
12
Wyjąć łyżką szczelinową na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami i lekko ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
13
Usunąć wszystkie oprócz 1 łyżki wytopionego tłuszczu.
14
Dodać masło do patelni; gdy masło topi się, włączyć ogień w dół do średniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
15
Ostrożnie rozbić jajka na patelni, doprawić solą i pieprzem i gotować, aż białka będą całkowicie jędrne, ale żółtka nadal będą miękkie, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
16
Połącz śmietanę i skórkę z limonki w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
Meksykańska CremaMeksykańska Crema
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
17
Umieść kilka łyżek czerwonego sosu chile na czterech talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwona Papryka ChiliCzerwona Papryka Chili
SOSSOS
18
Na wierzch sosu ułożyć smażoną tortillę. Podzielić jajka na tortille i kadzi ciepły sos pomidorowo - czerwony chile nad.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwona Papryka ChiliCzerwona Papryka Chili
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
PomidorPomidor
SOSSOS
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
19
Posypać każdy z około 3 łyżki sera i niektóre z limonki crema i udekorować chorizo chrupiące i posiekane kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
SerSer
Meksykańska CremaMeksykańska Crema
WapnoWapno
20
Podawać natychmiast.

Składniki

2(zima)drobno posiekane chili poblano z nasionamidrobno posiekane chili poblano z nasionami4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej rzepakowyOlej rzepakowy1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrubo starty biały ser cheddargrubo starty biały ser cheddar1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)proszek pasilla chileproszek pasilla chile2(zima)chipotle w adobo pureechipotle w adobo puree227Orzechy dowolne (posiekane)Chorizo w stylu hiszpańskim, pokrojone w kostkęChorizo w stylu hiszpańskim, pokrojone w kostkę4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyChorizoChorizo4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPosiekana kolendraPosiekana kolendra46-calowe(6-calowe) żółte lub białe tortille kukurydziane(6-calowe) żółte lub białe tortille kukurydziane1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicremacrema2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne czerwone winowytrawne czerwone wino4largesjajajaja4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyJajka sadzoneJajka sadzone4goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany2(zima)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeży sok z limonkiświeży sok z limonki1Drobno starta skórka z limonkiDrobno starta skórka z limonki2(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów5916 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipomidory śliwkowe w puszkach i ich soki, puree, aż będą gładkie i napiętepomidory śliwkowe w puszkach i ich soki, puree, aż będą gładkie i napięte4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySOS Pomidorowo - Czerwony ChileSOS Pomidorowo - Czerwony Chile1małecebula czerwona, drobno posiekanacebula czerwona, drobno posiekana4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySólSól4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyTortille SmażoneTortille Smażone2(zima)masło niesolone, pokrojone w łyżki stołowemasło niesolone, pokrojone w łyżki stołowe1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn