Jajka pieczone w sosie pomidorowym z serem Ricotta
Pieczone jajka w sosie pomidorowym z serem Ricotta to bezglutenowe i pierwotne poranny posiłek. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 106 kalorii, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, parmezan, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Domowa Ricotta dana Klugera z pieczonym jajkiem i sosem pomidorowym, Kolacja: jajka w Czyśćcu (jajka pieczone w sosie pomidorowym), oraz Pieczone Spaghetti Squash z sosem pomidorowym i ricottą.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. w 10 do 12-calowej patelni saute rozgrzej oliwę na średnim ogniu.
Dodać cebulę, 1 gałązkę pietruszki, miętę i czosnek. Gotować, mieszając, aż cebula zacznie mięknąć, o 5 protokół.
Dodać ocet i pozostawić do całkowitego odparowania.
Dodaj pomidory i ich soki. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować, aż lekko zmniejszona, o 15 protokół.
Wyjąć czosnek i pietruszkę i wyrzucić.
Do sosu dodać pozostałą natkę pietruszki i bazylii i wymieszać. SOS doprawiamy solą i pieprzem, a następnie dzielimy na 4 miski o niskim stopniu pieczenia, rezerwując 1 szklankę. Crack 2 jajka w każdej misce. Dolop czubatą łyżkę ricotta obok jaj. Następnie top z nieco więcej reserved sosu i 2 łyżki parmezanu.
Piec, aż białka będą tylko nieprzezroczyste (żółtka powinny być nadal miękkie), 24 do 28 minut, obracając arkusz w połowie.Daj mu dobry mielenie czarnego pieprzu i posypać pozostałym parmezanem.
Podawać na gorąco z pieczywem z grilla.