Irlandzki chleb sodowy McNamara
Irlandzki chleb sodowy McNamary może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 244 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje 25 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, sodę oczyszczoną, rodzynki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Allrecipes ma 2 fanów. Dobrze sprawdza się jako poranny posiłek. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. To będzie hit w Twoim dzień św. Patryka wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Gulasz irlandzki z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot}, Wyznanie # 56: jestem po części Irlandczykiem, a po części szalonym ... irlandzkim pszennym chlebem sodowym, oraz Irlandzki chleb sodowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Nasmaruj patelnię bochenkową 8 1 / 2x4 1/2 cala.
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, 9 łyżek cukru i sól w misce do mieszania dużego miksera stojącego na małej prędkości, aż do połączenia.
Wymieszać z masłem, aż do całkowitego połączenia.
Beat w mleku, następnie jajka, a następnie rodzynki, zawierające każdy składnik dobrze przed dodaniem następnego.
Ciasto przełożyć na przygotowaną patelnię bochenków i posypać 1 łyżką cukru.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż chleb wzrośnie, a wierzch jest złoty brąz, około 45 minut. Wykałaczka lub tester ciasta włożony do środka powinien wyjść czysty.
Schłodzić przez około 10 minut przed krojeniem. Najlepiej podawać na ciepło.