Irlandzki chleb sodowy McNamara

Irlandzki chleb sodowy McNamara
Irlandzki chleb sodowy McNamary może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 244 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje 25 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, sodę oczyszczoną, rodzynki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Allrecipes ma 2 fanów. Dobrze sprawdza się jako poranny posiłek. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. To będzie hit w Twoim dzień św. Patryka wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Gulasz irlandzki z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot}, Wyznanie # 56: jestem po części Irlandczykiem, a po części szalonym ... irlandzkim pszennym chlebem sodowym, oraz Irlandzki chleb sodowy.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Nasmaruj patelnię bochenkową 8 1 / 2x4 1/2 cala.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
3
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, 9 łyżek cukru i sól w misce do mieszania dużego miksera stojącego na małej prędkości, aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
Mikser StojącyMikser Stojący
4
Wymieszać z masłem, aż do całkowitego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
5
Beat w mleku, następnie jajka, a następnie rodzynki, zawierające każdy składnik dobrze przed dodaniem następnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
RodzynkiRodzynki
JajkoJajko
MlekoMleko
6
Ciasto przełożyć na przygotowaną patelnię bochenków i posypać 1 łyżką cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
7
Piec w nagrzanym piekarniku, aż chleb wzrośnie, a wierzch jest złoty brąz, około 45 minut. Wykałaczka lub tester ciasta włożony do środka powinien wyjść czysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
8
Schłodzić przez około 10 minut przed krojeniem. Najlepiej podawać na ciepło.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn