Irish soda Bread and Whiskey Butter
Irish soda Bread and Whiskey Butter is a Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 438 kalorii, 7G białka, oraz 13g tłuszczu. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 49 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Najlepiej sprawdza się jako napój i odbywa się w ok. 9 godzin i 25 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest idealny do dzień św. Patryka. Kilka osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Mieszanka whisky, sól, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%, co jest dobre. Spróbuj Irish Whiskey soda Bread with Irish Whiskey Butter, Irish Soda Bread & Honey Mustard Beer Butter, oraz Łosoś wędzony na irlandzkim chlebie sodowym ze szczypiorkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rodzynki umieścić w małej misce; wlać whisky i pozostawić do namoczenia na noc.
Następnego dnia odcedzić rodzynki i zarezerwować resztki whisky.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Posmaruj 2-kwartową zapiekankę.
W dużej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i sodę oczyszczoną.
Osuszone rodzynki, skórkę pomarańczową i kminek wymieszać z suchymi składnikami.
Ubij w maślance i 1/4 szklanki roztopionego masła, aby uzyskać gęste ciasto.
Przenieść ciasto do przygotowanego naczynia żaroodpornego.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż góra będzie złotobrązowa i wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 1 godziny i 10 minut.
Beat 1/2 szklanki masła w misce, aż puszyste; beat w reserved whisky, 1 łyżeczka na raz, do smaku.
Podawać z chlebem sodowym.