Irish Potato Farls
Irish Potato Farls może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis ma 149 kalorii, 6G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje 31 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. dzień św. Patryka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przepis ten zachwycił 256 osób. Udaj się do sklepu i odbierz masło, ziemniaki, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Soda Farls, Domowe Napoje Gazowane, Morcilla I Jajka, oraz Irlandzki Placek Ziemniaczany dla podobnych receptur.
Instrukcje
W garnku przykryj ziemniaki wodą i zagotuj na dużym ogniu. Dusić na średnim ogniu, aż środek ziemniaków będzie miękki po ukłuciu widelcem, około 20 minut. Wyłącz ogrzewanie.
Odcedzić, zwrócić ziemniaki do garnka i pozostawić do całkowitego wyschnięcia na pozostałym ogniu. Mash z masherem ziemniaczanym, aż będzie gładka.
Umieść ciepłe puree ziemniaczane w średniej misce. Wymieszać z mąką, solą i roztopionym masłem.
Lekko wymieszać, aż ciasto uformuje się.
Na Dobrze posmarowanej mąką powierzchni lekko zagnieść ciasto. Ciasto będzie lepkie. Użyj mąki wałka do ciasta, aby spłaszczyć w 9-calowym okręgu o grubości około 1/4 cala.
Pokroić na ćwiartki za pomocą noża z mąką.
Posypać trochę mąki do podstawy patelni i gotować farls 3 protokół z każdej strony lub aż równomiernie rumiane. Doprawić odrobiną soli i podawać od razu.