Irish Barmbrack

Irish Barmbrack
Irish Barmbrack może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.94 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 450 kalorii, 5G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. 209 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dość drogie przepis dla fanów europejskiej kuchni. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę pomarańczową, zmielony cynamon, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla dzień św. Patryka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Irlandzki Chleb Barmański, Bottoms Up Brownie Sundae Irish Floats with Burnt Irish Caramel + Hot Fudge, oraz Celebrating My Irish Heritage Through Food (Cheesy Irish Soda Scones).

Instrukcje

1
Suszone owoce moczyć w gorącej herbacie przez 2 godziny, następnie odcedzić i delikatnie wycisnąć nadmiar herbaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone OwoceSuszone Owoce
HerbataHerbata
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj 9-calową patelnię Bundt. Wymieszać mąkę cynamon, gałkę muszkatołową i sodę oczyszczoną; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
CynamonCynamon
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
PiekarnikPiekarnik
3
Ubij jajko, cukier, marmoladę, skórkę pomarańczową i owoce nasączone herbatą, aż dobrze się połączą. Delikatnie złożyć mąkę, aż się połączy, a następnie wlać do przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
MarmoladaMarmolada
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
OwoceOwoce
CukierCukier
JajkoJajko
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
4
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 1 godzinę lub do momentu, gdy lekko naciśnięty wierzch ciasta wróci do formy. Pozostawić do ostygnięcia na patelni przez 2 godziny przed wyjęciem. Nadal chłodzić do temperatury pokojowej na stojaku z drutu. Przed podaniem wciśnij wybrane przedmioty do ciasta przez dno.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn