Indyk

Indyk
Turcja trwa około 3 godzin i 30 minut od początku do końca. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 3,69 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 1151 kalorii, 116 g białka i 66 g tłuszczu. Mieszanka pieprzu, oliwy z oliwek, selera i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 78%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Najlepszy sos z indyka do przygotowania i porady dotyczące rzeźbienia indyka według Sary Moulton, Domowy bulion z indyka cytrynowego i zupa z makaronem z indykiem jalapeno oraz PREZENT Z DZIEŃ INDYKA W MARYNOWANYM JOGURCIE Z INDYKIEM OXO.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: 1 arkusz folii aluminiowej do namiotu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funtowa Kiełbasa Włoska Lub Wieprzowa Luzem1 Funtowa Kiełbasa Włoska Lub Wieprzowa Luzem
2
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Luzem Kiełbasa Włoska Lub WieprzowaLuzem Kiełbasa Włoska Lub Wieprzowa
3
Zdejmij opakowanie, odsącz indyka i osusz z zewnątrz papierowymi ręcznikami. Następnie usuń szyjkę i podroby z dwóch wgłębień.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Bochenek Suszonego Białego Chleba Pokrojonego W Kostkę Lub 1 (12 Uncji) Opakowanie Kostek Farszu Ziołowego1 Bochenek Suszonego Białego Chleba Pokrojonego W Kostkę Lub 1 (12 Uncji) Opakowanie Kostek Farszu Ziołowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bochenek Suszonego Białego Chleba Pokrojonego W Kostkę Lub 1 Opakowanie Kostek Farszu ZiołowegoBochenek Suszonego Białego Chleba Pokrojonego W Kostkę Lub 1 Opakowanie Kostek Farszu Ziołowego
4
Umieść indyka piersią do góry na płytkiej patelni o głębokości 2 1/2 lub 3 cali. Nafaszeruj indyka i posmaruj lub skrop indyka olejem. Doprawić solą i pieprzem. Włóż żaroodporny termometr do mięsa w najgrubsze miejsce uda.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Umieść indyka w piekarniku nagrzanym na 325 stopni F. Nie polewać ani nie otwierać drzwiczek piekarnika przez 2 godziny i 10 minut czasu gotowania. Po upływie 2 godzin i 10 minut gotowania indyk będzie jasnozłoty. Posmaruj indyka pozostałą oliwą, połóż namiot z lekkiej folii aluminiowej na piersi i kontynuuj smażenie. Kontynuuj pieczenie, aż udo osiągnie temperaturę 180 stopni F. Po zakończeniu odstaw indyka na 20 minut przed pokrojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
7
Na patelni pokruszyć kiełbasę i smażyć, aż przestanie być różowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Wyjmujemy na papierowy ręcznik, żeby wchłonął nadmiar tłuszczu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
9
Odcedź patelnię, zachowując 1 łyżkę tłuszczu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
10
Jabłko podsmaż na tłuszczu. Odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
11
Rozpuść 2 łyżki masła i podsmaż cebulę i seler (około 5 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
12
Zdjąć z ognia.
13
Do dużej miski włóż suszone kostki chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Kromek Białego Chleba, Pokrojonych W 1-calową Kostkę5 Kromek Białego Chleba, Pokrojonych W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
14
Dodać pietruszkę, szałwię, majeranek, tymianek, sól, pieprz oraz podsmażoną cebulę, seler i jabłko. Wrzucić do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajeranekMajeranek
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
15
Dodać roztopione masło i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
16
Dodaj jajko i dokładnie wmieszaj w masę nadzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
17
Do zwilżonego bulionu dodać bulion i dobrze wymieszać. Nie bój się zanurzyć rąk w mieszance, aby dokładnie wymieszać i wymieszać składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
18
Użyj farszu do nadziewania 12-funtowego indyka lub jako przystawki, natłuszczając 2-litrową zapiekankę i napełniając dressingiem. Przykryć i piec w nagrzanym piekarniku przez 45 minut. Jeśli chcesz mieć chrupiącą wierzchnią skórkę, na ostatnie 5 minut pieczenia zdejmij pokrywkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia43
Magazyn