Indonezyjski Ryż Smażony (Nasi Goreng)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj smażonego ryżu indonezyjskiego (Nasi Goreng). Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 455 kalorii. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $2.6 za porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 90 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka jaj, piersi z kurczaka, ryż i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Kilka osób naprawdę lubiło to chińskie danie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%, co jest solidne. Podobne przepisy to Jak gotować: Nasi goreng (indonezyjski / malajski smażony ryż), Indonezyjskie Krewetki Smażony Ryż-Nasi Goreng {Secret Club}, oraz Indonezyjski Nasi Goreng.
Instrukcje
Doprowadzić ryż i wodę do wrzenia w rondlu na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, a płyn zostanie wchłonięty, 20 do 25 minut.
Rozłóż na blasze do pieczenia i przechowywać w lodówce 2 godziny, aż ostygnie.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Spryskać nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Wlać jajka na gorącej patelni. Gotuj, aż jajka zaczną się ustawiać, podnosząc krawędzie zestawów jaj, aby niegotowane jajko zetknęło się z gorącą patelnią, około 1 minuty. Flip omlet w jednym kawałku i gotować do pełnego zestawu, o 30 sekund. Omlet pokroić w paski 1/2 cala.
Rozgrzać olej roślinny na woku lub dużej patelni na dużym ogniu. Wymieszać z cebulą, por, czosnek, i papryki chile. Gotować, mieszając, aż cebula będzie miękka, 3 do 5 minut. Wymieszać z kurczakiem, krewetkami, kolendrą i kminkiem, dobrze mieszając. Gotować i mieszać przez około 5 minut.
Wymieszać w zimnym ryżu, słodki sos sojowy, i paski omlet; gotować, aż krewetki są jasnoróżowe i kurczak nie jest już różowy w centrum, 3 do 5 minut.