Hummus Surowy
Przepis surowy Hummus jest gotowy w około 17 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników Środkowo-Wschodniej żywności. Ten przepis służy 20. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 31 kalorii. Na 8 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 510 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. To działa dobrze jako bardzo przystępnej cenie hor d ' oeuvre. Mieszanka soli morskiej, czosnek, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 55%. Spróbuj Raw Power Bowls, Brownies Z Surowych Nasion Konopi, oraz Jak zrobić Ultra gładki Domowy Hummus ... czyli Hummus marzeń) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Fasolę moczyć przez 24 godziny.
Odcedzić i odstawić na 2 do 3 dni, aż kiełki fasoli będą miały około 1/2 cala długości. Fasolę opłukać raz lub dwa razy dziennie.
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia.
Wyjąć z ognia i odstawić na 1 minutę.
Umieść kiełkującą fasolę w gorącej wodzie i odstaw na 1 minutę.
Drenaż. Jeśli nie zrobisz tego kroku, hummus będzie okropny.
Umieść kiełkującą fasolę w pojemniku dużego robota kuchennego.
Dodaj tahini, sól morska, sok z cytryny i czosnek. Proces do uzyskania gładkości, w razie potrzeby dodając wodę. Mieszanie trwa od 3 do 5 minut.
Odstawić do malaksera na 5 minut, aby fasola wchłonęła jak najwięcej wody. Jeśli jest zbyt gęsty, dodaj więcej wody i ponownie zmiksuj. Smak i dostosować przyprawy w razie potrzeby. Łyżkę do naczynia i udekorować papryką.