Hummus Piadyna z sałatką z ogórka i fety
Przepis Hummus Piadyna z ogórkiem i sałatką z fety może zaspokoić twoje pragnienie w ok. 22 minuty. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 798 kalorii. Na 4,62 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz grubą mączkę kukurydzianą, hummus, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mało kto lubi tę przystawkę. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%. Podobne przepisy to Kanapki z rukolą, ogórkiem i fetą (piadyna perska), Sałatka z ogórkiem i fetą (Ensalada de Pepino y Feta), oraz Półmisek Meze z hummusem, Sałatka z krewetek i sałatka z ogórków.
Instrukcje
Umieść 2 blachy do pieczenia w piekarniku i rozgrzej do 500 stopni F.
Pokrój je w 1/2, aby usunąć nasiona i pokrój je szeroko na plastry o grubości około 1/8 cala.
Pomidory pokroić w kostkę na 1/2 cala.
Na lekko posypanej mąką powierzchni, za pomocą wałka do ciasta, zwiń kulki ciasta w okrąg o średnicy około 8 cali i grubości około 1/8 cala. Łyżką podzielić hummus równomiernie między 4 rund ciasta i rozłożyć cienko, aby pokryć całą powierzchnię.
Wyjąć blachy do pieczenia z piekarnika i posypać równomiernie mąką kukurydzianą.
Przenieść przygotowane rundy ciasta do blach i piec, aż lekko underdone (lekko rumiane, ale nadal giętkie), o 8 do 12 protokół.
Podczas pieczenia ciasta wymieszać plastry ogórka, pokrojone w kostkę pomidory, oregano, czosnek, płatki chili, oliwę z oliwek i ocet, doprawić szarą solą i pieprzem, do smaku.
Upieczone ciasto lekko ostudzić, a następnie polać sałatką ogórkową podzieloną równomiernie pomiędzy 4 ciasta. Na wierzchu pokruszyć ser feta i podawać z otwartą twarzą.