Herbata Perłowa
Pearl Tean to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 267 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz torebki herbaty chai, laskę cynamonu, lód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Najlepiej sprawdza się jako napój i odbywa się w ok. 36 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Tajska Mrożona Herbata, Long Island Iced Tea, oraz Domowa Herbata Zielona Starbucks Frappuccino dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: duże słomki beczkowe
W dużym garnku dodaj wodę i perłową tapiokę. Doprowadzić do wrzenia, na średnim ogniu, następnie przykryć i gotować przez 16 minut. Wyłącz ciepło i pozwól mu usiąść kolejne 15 minut, przykryte. Przelej do pojemnika i dodaj 1/3 szklanki przyprawionego syropu cukrowego. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Doprowadzić 2 ćwiartki wody do wrzenia na średnim ogniu.
Dodaj torebki herbaty, niech strome przez 7 minut, a następnie usunąć. Pozwól, aby herbata ostygła.
Gdy gotowy do podania, dodać 1/3 Puchar perły tapioka, 1/3 Puchar pół i pół, i 1/4 Puchar przyprawy syrop cukrowy do każdej szklanki. Napełnij szklanki lodem i dopełnij herbatą.
Podawać z szeroką słomką beczkową, aby uzyskać perły.
Połącz wszystkie składniki w małym garnku. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować przez 5 minut.
Wyjąć z ognia i ostudzić. Przecedzić mieszaninę do szklanego słoika i wyrzucić goździki i cynamon. Syrop będzie przechowywany w lodówce przez okres do 2 tygodni.