Halloumi burgery bakłażanowe z Harissa relish

Halloumi burgery bakłażanowe z Harissa relish
Halloumi bakłażan hamburgery z Harissa relish bierze o 20 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 479 kalorii, 21g białka, oraz 26g tłuszczu. Na 4,25 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. 642 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka pieczonego pieprzu ze słoika, cebula, hummus i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Halloumi i bakłażan (bakłażan) , Pieczone brukselki i Halloumi Sliders z Harissą, oraz Halloumi z brokułami tabbouleh & honey-SOS harissa są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Dodaj 1 łyżkę oleju do patelni i dodaj cebulę. Gotować na dużym ogniu przez kilka minut, a następnie zmniejszyć ogień i gotować, aż miękki i złoty o 8 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
W międzyczasie podgrzać kolejną łyżkę oleju i smażyć bakłażana przez kilka minut z każdej strony do miękkości. Odstawić. W pozostałym oleju smażyć halloumi na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Kilka świeżych Liści MiętyKilka świeżych Liści Mięty
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
3
Do cebuli wlać brązowy cukier, pieprz i harissę. Gotować przez 1 min, aż cukier się stopi. Podczas gotowania smaków rozłóż roladki z hummusem, układając na wierzchu plastry halloumi i bakłażana. Łyżka lepki, pikantny smak nad i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gałka Muszkatołowa, OpcjonalnieDodatkowa Gałka Muszkatołowa, Opcjonalnie
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Kilka świeżych Liści MiętyKilka świeżych Liści Mięty
HarissaHarissa
3 Szklanki Posiekanego Provolone Lub Mozzarelli Lub Kombinacji 23 Szklanki Posiekanego Provolone Lub Mozzarelli Lub Kombinacji 2
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata

Polecane wino: Malbec, Merlot, Zinfandel

Malbec, Merlot i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na hamburgera. Merlot będzie idealnie pasował do klasycznego burgera ze standardowymi dodatkami. Odważniejsze dodatki wymagają odważniejszych win, takich jak malbec lub pieprzny zinfandel. La Celia Pioneer Malbec z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
La Celia Pioneer Malbec
La Celia Pioneer Malbec
2017 Finca La Celia Pioneer Malbec to atrakcyjne wino o aromatach świeżych i dojrzałych owoców, w doskonałej harmonii z delikatnością fiołków i dębowych nut starzenia. Bardzo dobry atak na podniebienie, z owocową koncentracją, typową dla Malbec, podniebienie średnio mocne, ale jednocześnie eleganckie. Jest to idealny Malbec do picia z Argetyną rostbef z typowymi "empanadas".
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn