Halloumi burgery bakłażanowe z Harissa relish
Halloumi bakłażan hamburgery z Harissa relish bierze o 20 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 479 kalorii, 21g białka, oraz 26g tłuszczu. Na 4,25 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. 642 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka pieczonego pieprzu ze słoika, cebula, hummus i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Halloumi i bakłażan (bakłażan) , Pieczone brukselki i Halloumi Sliders z Harissą, oraz Halloumi z brokułami tabbouleh & honey-SOS harissa są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Dodaj 1 łyżkę oleju do patelni i dodaj cebulę. Gotować na dużym ogniu przez kilka minut, a następnie zmniejszyć ogień i gotować, aż miękki i złoty o 8 min.
W międzyczasie podgrzać kolejną łyżkę oleju i smażyć bakłażana przez kilka minut z każdej strony do miękkości. Odstawić. W pozostałym oleju smażyć halloumi na złoty kolor.
Do cebuli wlać brązowy cukier, pieprz i harissę. Gotować przez 1 min, aż cukier się stopi. Podczas gotowania smaków rozłóż roladki z hummusem, układając na wierzchu plastry halloumi i bakłażana. Łyżka lepki, pikantny smak nad i służyć.