Gąbka Genueńska
Gąbka genueńska może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji przystawek. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 375 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz białka, śmietanę z kamienia nazębnego, mąkę tortową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką ocena 15%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Gąbka Genueńska, Genueński Condijun, oraz Minestron Genueński dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. nasmaruj 10-calową patelnię.
Ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego, aż uformują się miękkie szczyty.
Dodać 3/4 szklanki cukru stopniowo, ubijając aż bardzo sztywne.
W dużej misce, masło śmietankowe lub margaryna i 1 szklanka cukru dobrze.
Dodać żółtka i ubić, aż będą gęste i puszyste. Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać na ciasto. Złóż. Delikatnie złożyć białka.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec przez 50 do 60 minut, aż włożony drewniany kilof wyjdzie czysty. Super. Lód z ulubionym lukrem.