Gumbo Z Indyka

Gumbo Z Indyka
Przepis Turcja Gumbo może zaspokoić swoje pragnienie kreolski w około 1 godzina. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 737 kalorii, 36g białka, oraz 54g tłuszczu każdy. Na 2,47 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka papryki, oliwy z oliwek, bulionu z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gumbo z indyka (z resztkami indyka), Resztki Turcji: Gumbo Z Indyka, oraz Gumbo z indyka Maxa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W robocie kuchennym, połączyć 1/4 szklanki posiekanego selera, 1/4 szklanki posiekanej cebuli i 1/4 szklanki posiekanej zielonej papryki. Proces do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony PieprzZielony Pieprz
SelerSeler
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2
W małej misce, połączyć 1/2 szklanki oleju rzepakowego z oliwą z oliwek i ubijać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
3
Przenieść do ciężkiego średniego rondla lub holenderskiego piekarnika, dodać mąkę i umieścić na umiarkowanym ogniu. Gotować mieszaninę, mieszając powoli i stale, aż zasmażka będzie ciemnobrązowa, 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodać przecierane warzywa i wymieszać do połączenia. Osłaniać i rezerwować.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
5
W ciężkim dużym garnku na umiarkowanym ogniu ogrzej pozostałe 1/4 szklanki oleju rzepakowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Dodaj kiełbasę andouille i sauté, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane ze wszystkich stron, 6 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa AndouilleKiełbasa Andouille
7
Dodaj czerwoną paprykę, wraz z pozostałą zieloną papryką, i smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż tylko miękkie i brązowe, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony PieprzZielony Pieprz
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
8
Dodać pozostałe seler i cebulę, wraz z czosnkiem, i podsmażyć, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
9
Dodaj 8 filiżanek bulionu z kurczaka, wraz z tymiankiem, pieprz cayenne, ostry sos, sos Worcestershire, i zarezerwowane roux, ubijając w razie potrzeby rozpuścić zasmażkę w cieczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos WorcestershireSos Worcestershire
Pieprz CayennePieprz Cayenne
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Ostry SosOstry Sos
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Doprowadzić gumbo do wrzenia, często mieszając, następnie zmniejszyć ogień do niskiej, doprawić gumbo z solą i pieprzem, i dusić, mieszając często, aż zgęstnieje, o 15 protokół. (Gumbo powinno mieć konsystencję zupy. Jeśli za bardzo zgęstnieje podczas gotowania na wolnym ogniu, dodaj dodatkowy bulion; jeśli jest zbyt cienki, w małej misce wymieszaj razem 1 łyżkę mąki uniwersalnej i 3 łyżki oleju rzepakowego i stopniowo dodawaj tę mieszaninę do gumbo, gotując mieszaninę przez kilka minut między dodatkami, aż do uzyskania pożądanej konsystencji.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sól I PieprzSól I Pieprz
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
GumboGumbo
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
11
Dodać mięso z indyka i dusić, mieszając od czasu do czasu, aż indyk jest ogrzewany przez, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
12
Podawać na gorąco. DO AHEAD: gumbo można przygotować z wyprzedzeniem i przechowywać w lodówce do 3 dni lub zamrażać w szczelnym pojemniku do 3 miesięcy. Podgrzać: podgrzać gumbo w ciężkim garnku na umiarkowanym ogniu, dodając dodatkowy bulion z kurczaka w razie potrzeby, aby dostosować konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
GumboGumbo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia16
Magazyn