Gulasz wołowy

Gulasz wołowy
Gulasz wołowy wymaga około 3 godzin i 5 minut od początku do końca. To danie główne ma 1045 kalorii , 72 g białka i 55 g tłuszczu na porcję. Za 7,12 USD za porcję ten przepis pokrywa 66% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. Został dostarczony przez Foodnetwork. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na jesień . 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Udaj się do sklepu i kup liście laurowe, koncentrat pomidorowy, marchewkę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 86% . Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy obejmują Gulasz wołowy Roni, Tak, Gulasz wołowy , Gulasz wołowy Roni, Tak, Gulasz wołowy i Gulasz wołowy Roni, Tak, Gulasz wołowy .

Instrukcje

1
Rozgrzej duży holenderski piekarnik z dobrze dopasowaną pokrywką na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszone Oregano, Plus Więcej Do PosypaniaSuszone Oregano, Plus Więcej Do Posypania
2
Wlej tyle oleju, aby wypełnić patelnię na głębokość około 1/4 cala. Wołowinę obficie doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Obrane Jajka Na Twardo, Pokrojone W Plasterki I Kostkę4 Obrane Jajka Na Twardo, Pokrojone W Plasterki I Kostkę
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki (5 Uncji) Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1 1/2 Szklanki (5 Uncji) Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
3
Smaż mięso bez przykrycia, mieszając tylko od czasu do czasu, aż dobrze się zarumieni, około 8 minut. Za pomocą łyżki cedzakowej przenieś wołowinę na talerz. Powtórz z pozostałą wołowiną. Wylej olej i wytrzyj patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Przyprawa Do Grilla (zalecana: Przyprawa Do Steków Montrealskich)Przyprawa Do Grilla (zalecana: Przyprawa Do Steków Montrealskich)
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Chleb, Usuń Skórkę I Pokrój W 1-calową KostkęBiały Chleb, Usuń Skórkę I Pokrój W 1-calową Kostkę
1 1/2 Szklanki (5 Uncji) Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1 1/2 Szklanki (5 Uncji) Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
4
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. Wróć garnek do pieca i rozpuść masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Brandy Lub Ekstrakt WaniliowyEkstrakt Brandy Lub Ekstrakt Waniliowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 łyżki Plus 1 łyżeczka Grubego Cukru, Podzielone3 łyżki Plus 1 łyżeczka Grubego Cukru, Podzielone
1 1/2 Szklanki (9 Uncji) łuskanego Groszku Edamame1 1/2 Szklanki (9 Uncji) łuskanego Groszku Edamame
5
Dodaj cebulę i smaż, mieszając, aż lekko się zrumieni, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Z Czerwoną Skórką, Pokrojone W ćwiartkiZiemniaki Z Czerwoną Skórką, Pokrojone W ćwiartki
6
Dodaj czosnek i smaż, mieszając, aż zacznie pachnieć, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płyn Do Gotowania Fasoli GarbanzoPłyn Do Gotowania Fasoli Garbanzo
7
Dodaj koncentrat pomidorowy i gotuj, mieszając, aż lekko się zrumieni, jeszcze około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
8
Dodaj zarezerwowaną wołowinę i posyp mąką mieszankę warzywno-wołową (wystarczającą do lekkiego pokrycia) i smaż, mieszając, aż się lekko przyrumieni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Poblano Chile, Pieczone, Obrane I Pokrojone W KostkęPoblano Chile, Pieczone, Obrane I Pokrojone W Kostkę
Za Funt) IZa Funt) I
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
9
Dodajemy wodę lub bulion i doprowadzamy do wrzenia. Zawiąż pietruszkę, tymianek i liście laurowe kawałkiem sznurka kuchennego i dodaj pęczek do garnka. Doprawiamy 2 łyżeczkami soli lub do smaku. Przykryj i włóż do piekarnika. Gotuj mięso, aż będzie miękkie, około 1 1/2 godziny. (Można to również zrobić na kuchence na małym ogniu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Każdy Pieprz, Pieprz Biały, Pieprz Cayenne, Mielony Kminek I Gałka MuszkatołowaKażdy Pieprz, Pieprz Biały, Pieprz Cayenne, Mielony Kminek I Gałka Muszkatołowa
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Posiekane Orzechy Pekan Lub Orzechy Włoskie Do PodaniaPosiekane Orzechy Pekan Lub Orzechy Włoskie Do Podania
1 1/2 Szklanki (9 Uncji) łuskanego Groszku Edamame1 1/2 Szklanki (9 Uncji) łuskanego Groszku Edamame
Przyprawa Do Grilla (zalecana: Przyprawa Do Steków Montrealskich)Przyprawa Do Grilla (zalecana: Przyprawa Do Steków Montrealskich)
Pikantne, OpcjonalnePikantne, Opcjonalne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
3 łyżki Plus 1 łyżeczka Grubego Cukru, Podzielone3 łyżki Plus 1 łyżeczka Grubego Cukru, Podzielone
1 1/2 Szklanki (9 Uncji) łuskanego Groszku Edamame1 1/2 Szklanki (9 Uncji) łuskanego Groszku Edamame
10
Wyjmij garnek z piekarnika. Łyżką lub kadzią zbierz tłuszcz z płynu do gotowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
3 łyżki Plus 1 łyżeczka Grubego Cukru, Podzielone3 łyżki Plus 1 łyżeczka Grubego Cukru, Podzielone
1 1/2 Szklanki (9 Uncji) łuskanego Groszku Edamame1 1/2 Szklanki (9 Uncji) łuskanego Groszku Edamame
11
Dodaj ziemniaki, marchew, seler i pomidory i gotuj na wolnym ogniu na kuchence. Gotuj bez przykrycia, mieszając od czasu do czasu, aż płyn zgęstnieje, a warzywa będą miękkie, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Poblano Chile, Pieczone, Obrane I Pokrojone W KostkęPoblano Chile, Pieczone, Obrane I Pokrojone W Kostkę
Połówki Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry), Pokrojone Na 1-calowe KawałkiPołówki Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry), Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Pokruszone Płatki Czerwonej Papryki I Dodatkowo Do DekoracjiPokruszone Płatki Czerwonej Papryki I Dodatkowo Do Dekoracji
1 Do 3 Chili Serrano1 Do 3 Chili Serrano
Posiekana Zielona Papryka, OpcjonalniePosiekana Zielona Papryka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
12
Usuń i wyrzuć wiązkę ziół. Wymieszaj ocet i dopraw solą i pieprzem do smaku. Podzielić pomiędzy miseczki i natychmiast podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Obrane Jajka Na Twardo, Pokrojone W Plasterki I Kostkę4 Obrane Jajka Na Twardo, Pokrojone W Plasterki I Kostkę
Sałatka Goya I Przyprawa WarzywnaSałatka Goya I Przyprawa Warzywna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Cytryna I świeża MiętaOpcjonalnie Cytryna I świeża Mięta
13
Uwaga kucharza: Karkówka wołowa z łopatki, ze względu na marmurkowatość tłuszczu śródmięśniowego, nadaje się do każdego rodzaju gulaszu. Jeśli w dziale mięsnym nie możesz znaleźć karkówki pokrojonej w kostkę do gulaszu, kup gruby stek z karkówki i pokrój go w dwucalowe kostki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Przyprawa Do Grilla (zalecana: Przyprawa Do Steków Montrealskich)Przyprawa Do Grilla (zalecana: Przyprawa Do Steków Montrealskich)
GulaszGulasz

Polecane wino: Shiraz, Cabernet Sauvignon, Malbec

Gulasz wołowy w menu? Spróbuj połączyć z Shirazem, Cabernet Sauvignon i Malbec. Te pełne wina czerwone są idealnym dodatkiem do pożywnego gulaszu wołowego. Clarendon Hills Astralis Syrah z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 199 dolarów za butelkę.
Clarendon Hills Astralis Syrah
Clarendon Hills Astralis Syrah
To flagowe wino Clarendon Hills. Należy do klasyfikacji „Grand Cru” Clarendon Hills. Co roku winnica Astralis produkuje najpiękniejsze wino w naszej piwnicy. Pomimo niezróżnicowanej obróbki w piwnicy, zawsze ukazuje najbardziej zaokrągloną, wysublimowaną i płynną ekspresję syrah, która dojrzewa jak skała. Ogromne bogactwo głębi odmianowej tego wina wykracza poza parametry syrah - przywołując superlatywy. Zadziwiająco smukły w równowadze głębi odmian z powściągliwą mocą i doskonale zintegrowanym ekstraktem, jest lekki na nogach i majestatyczny, gdy jest skupiony. Nadrzędna harmonia spotyka się z anarchicznym wyrazem australijskiego klasycznego syrah. Taniec z nutami kwiatowymi z bogatymi mięsami, kawą, colą, czekoladą, pan forte, turecką rozkoszą, grafitem, bitumem, tytoniem cygarowym, czarnym kardamonem, dobrej jakości sosem sojowym i kruszonymi kamieniami. Jest gęste, a jednocześnie kremowo gładkie. To wino, które zawsze jest najpiękniejsze w naszej piwnicy. Zalecamy, aby zawsze był dekantowany. Tylko pacjent odzyska pełną dywidendę z przechowywania tego arcydzieła w piwnicy.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia82
Magazyn