Gulasz Rybny Po Turecku

Gulasz Rybny Po Turecku
Turecki gulasz rybny może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 7,83 zł za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 68g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 1085 kalorii. Ten przepis służy 4. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 31 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka kminku, korzenia imbiru, proszku sumak i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć sumaka, możesz podążać za tym daniem głównym z Pikantny bita jogurt z miodem Mudled czerwone maliny i sumak jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 98%, co jest znakomite. Podobne przepisy to Gulasz Rybny Po Turecku, Gulasz Warzywny Po Turecku, oraz Gulasz jagnięcy z tureckimi smakami.

Instrukcje

1
W średnim rondlu zagotować 3 szklanki wody i wymieszać z kuskusem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Zdjąć z ognia, przykryć i odstawić 5 minut.
3
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu, i podsmażyć cebulę i zielony pieprz o 5 protokół, do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Wymieszać w czosnku, i nadal gotować i mieszać około 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
5
Wymieszaj karczochy z reserved liquid, kapary z reserved liquid i oliwki. Wymieszaj pomidory, wino, sok z cytryny i 1 szklankę wody (lub tyle, aby osiągnąć pożądaną grubość). Doprawić sumakiem, czerwoną papryką, bazylią, kminkiem, imbirem i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 4 Cytryny, Wyciśnięty Sok, PodzielonyNa 4 Cytryny, Wyciśnięty Sok, Podzielony
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
SumakSumak
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Doprowadzić mieszaninę do wrzenia i wymieszać w kawałkach ryb. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut, lub do ryby jest łatwo płatkowane widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
7
Podawać na kuskusie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta

Składniki

411Orzechy dowolne (posiekane)posiekane duszone pomidory, odsączoneposiekane duszone pomidory, odsączone411Orzechy dowolne (posiekane)posiekane duszone pomidory, odsączoneposiekane duszone pomidory, odsączone2(może być lub przeglądać)kapary, płyn reservedkapary, płyn reserved2(może być lub przeglądać)kapary, płyn reservedkapary, płyn reserved11 funt cukinii,¼ łyżeczki oregano¼ łyżeczki oregano11 funt cukinii,¼ łyżeczki oregano¼ łyżeczki oregano11 funt cukinii,Gorąca woda (100°F)Gorąca woda (100°F)11 funt cukinii,Gorąca woda (100°F)Gorąca woda (100°F)3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikuskus wytrawnykuskus wytrawny11 funt cukinii,mielony świeży korzeń imbirumielony świeży korzeń imbiru11 funt cukinii,mielony świeży korzeń imbirumielony świeży korzeń imbiru2goździkiczosnek mielonyczosnek mielony1zielona papryka, posiekanazielona papryka, posiekana12smallsposiekany koperek lub dowolne świeże zioła, które lubiszposiekany koperek lub dowolne świeże zioła, które lubisz4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonymielony czarny pieprz do smakumielony czarny pieprz do smaku1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 szalotka, starta lub posiekana1 szalotka, starta lub posiekana1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 szalotka, starta lub posiekana1 szalotka, starta lub posiekana2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimarynowane karczochy serca, płyn reservedmarynowane karczochy serca, płyn reserved2(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2(może być lub przeglądać)pokruszone płatki czerwonej paprykipokruszone płatki czerwonej papryki2(może być lub przeglądać)pokruszone płatki czerwonej paprykipokruszone płatki czerwonej papryki2(może być lub przeglądać)proszek sumacproszek sumac2(może być lub przeglądać)proszek sumacproszek sumac454Orzechy dowolne (posiekane)filety z tilapii pokrojone w kawałkifilety z tilapii pokrojone w kawałki454Orzechy dowolne (posiekane)filety z tilapii pokrojone w kawałkifilety z tilapii pokrojone w kawałki2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1małebiała cebula, posiekanabiała cebula, posiekana2(zima)białe wino (opcjonalnie)białe wino (opcjonalnie)2(zima)białe wino (opcjonalnie)białe wino (opcjonalnie)

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn