Turecki gulasz rybny może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 7,83 zł za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 68g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 1085 kalorii. Ten przepis służy 4. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 31 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka kminku, korzenia imbiru, proszku sumak i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć sumaka, możesz podążać za tym daniem głównym z Pikantny bita jogurt z miodem Mudled czerwone maliny i sumak jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 98%, co jest znakomite. Podobne przepisy to Gulasz Rybny Po Turecku, Gulasz Warzywny Po Turecku, oraz Gulasz jagnięcy z tureckimi smakami.
Instrukcje
1
W średnim rondlu zagotować 3 szklanki wody i wymieszać z kuskusem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Zdjąć z ognia, przykryć i odstawić 5 minut.
3
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu, i podsmażyć cebulę i zielony pieprz o 5 protokół, do miękkości.
Wymieszać w czosnku, i nadal gotować i mieszać około 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka
5
Wymieszaj karczochy z reserved liquid, kapary z reserved liquid i oliwki. Wymieszaj pomidory, wino, sok z cytryny i 1 szklankę wody (lub tyle, aby osiągnąć pożądaną grubość). Doprawić sumakiem, czerwoną papryką, bazylią, kminkiem, imbirem i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 4 Cytryny, Wyciśnięty Sok, Podzielony
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Można Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
8 (U-12) Krewetek
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
¼ łyżeczki Oregano
Sumak
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Doprowadzić mieszaninę do wrzenia i wymieszać w kawałkach ryb. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut, lub do ryby jest łatwo płatkowane widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
7
Podawać na kuskusie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.