Gulasz jagnięcy z warzywami wiosennymi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 438 kalorii. Ten przepis służy 6. Na $5.25 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka gałązek tymianku, cukinia baby, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Gulasz jagnięcy z warzywami wiosennymi, Gulasz Jagnięcy Z Warzywami Wiosennymi, oraz Gulasz jagnięcy z warzywami wiosennymi.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Zawiń gałązki ziół, liście laurowe i ziarna pieprzu w kwadrat gazę i związać w wiązkę, aby garni bukiet.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet Garni
Pieprz
Liście Laurowe
Cukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sernik
3
Jagnięcinę osuszyć, następnie pokroić na 1,5 cala kawałki i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Jagnięcina
4
Podgrzać 2 łyżki oleju w szerokim ciężkim garnku 6-do 7-quart na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorąco, ale nie pali, a następnie brązową jagnięcinę w 3 partiach, okazjonalnie obracając się, około 4 minut na partię, przenosząc łyżką szczelinową do miski.
Dodaj pozostałą łyżkę oleju do garnka i podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż cebula będzie złoty, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Cebula
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
6
Dodaj wino i bulion i odgazuj garnek przez gotowanie, skrobanie brązowych bitów, 1 minutę. Powrót jagnięciny do garnka wraz z wszelkich soków, które nagromadziły się w misce i dodać Garni bukiet.
Dusić jagnięcinę, przykrytą, w środku piekarnika do miękkości, około 1 1/2 godziny. Wymieszać z solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
8
Podczas duszenia jagnięciny, gotować perłową cebulę w garnku 5-do 6-quart wrzącej osolonej wody do miękkości, około 10 minut, a następnie przenieść łyżką szczelinową do dużej miski z lodem i zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie (rezerwa wody do gotowania).
Gotuj rzepę, marchew, cukinię i zatrzaski cukru osobno w zarezerwowanej wodzie do gotowania, aż po prostu zmiękną, około 5 minut dla rzepy, 4 do 6 minut dla marchwi, 2 minuty dla cukinii i 1 1/2 minuty dla zatrzasków cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia
Marchew
Rzepa
Cukier
Woda
11
Warzywa gotowane przełożyć łyżką szczelinową do wody z lodem, a gdy wszystkie są ugotowane, warzywa odcedzić w durszlaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Durszlak
12
Zrób Manian beurre, mieszając razem masło i mąkę w małej misce, aby utworzyć pastę. Zagnieść gulasz z jagnięciny na wolnym ogniu i ubić na tyle beurre manié, kawałek po kawałku, aby zagęścić do pożądanej konsystencji, następnie dusić około 2 minut.
Dodać warzywa i dusić, mieszając od czasu do czasu, aż do ogrzania przez, O 2 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Warzywa
1
* Jagnięcinę można dusić 2 dni wcześniej i schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć. Podgrzać przed dodaniem manioku beurre i warzyw. * Warzywa mogą być gotowane 1 dzień wcześniej i schłodzone, owinięte w papierowe ręczniki w szczelnej plastikowej torbie.