Guinness, melasa i budyń imbirowy
Guinness, melasa i budyń imbirowy wymaga około 6 godzin i 20 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 1022 kalorii, 17g białka, oraz 49g tłuszczu. Na 3,56 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 165 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla dzień św. Patryka. Jeśli masz, jedzenie jabłka, mielony imbir i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 50%, co jest solidne. Podobne przepisy to Budyń jabłkowy z melasą, Biszkopt z melasy imbirowej, oraz Tarta Melasowa Z Twarogiem Imbirowym.
Instrukcje
W misce wymieszać suszone owoce, imbir, skórkę pomarańczową i sok oraz Guinness. Przykryć i pozostawić do namoczenia na noc.
Smar 2 x 1,2-litrowe miseczki budyniowe. Zagotować czajnik z wodą. Aby przygotować parowce, umieść dopasowaną do siebie miskę lub talerz w podstawie 2 dużych, głębokich rondli, wystarczająco dużych, aby pomieścić miseczki budyniowe.
Dodaj pozostałe składniki (z wyjątkiem brandy) do mieszanki owoców i dobrze wymieszaj, upewniając się, że nie ma kieszeni mąki. Podzielić między przygotowanymi umywalkami i przykryć masłem do pieczenia pergaminem i pokrywką foliową. Związać sznurkiem, aby zabezpieczyć i zrobić uchwyt do łatwego podnoszenia.
Stań budynie na odwróconych misek lub talerzy w rondlu.
Wlać wystarczającą ilość wrzącej wody, aby dostać się do połowy boków miski, przykryć szczelnie dopasowaną pokrywą i parować przez 6 godzin, uzupełniając w razie potrzeby wodą. Jeśli Twoje pokrywki zaczynają grzechotać, gdy gotują puddingi, umieść na górze kilka ciężkich puszek, aby je przytrzymać. Po ugotowaniu puddingi mogą dojrzewać do 1 roku w chłodnym ciemnym miejscu, więc jeśli zjesz tylko jeden w tym roku, to dobrze.
Aby służyć, podgrzać w parowarze przez 1 godzinę, aż rurociągi będą gorące przez całą drogę. Płomień z brandy, jeśli chcesz, jak przynieść go do stołu.