Guido ' s Lomo Saltado

Guido ' s Lomo Saltado
Lomo Saltado Guido może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 331g tłuszczu, oraz w sumie 3065 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.65 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka skrobi kukurydzianej, sos worcestershire, imbir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Jest to dość drogie przepis dla fanów południowoamerykańskiej kuchni. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 56%, co jest dobre. Spróbuj Lomo Saltado, Grillowane Lomo Saltado, oraz Lomo Saltado Beef Stir Fry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: duży wok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
3
Doprawić mięso pieprzem, podrzucając do płaszcza. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
MięsoMięso
4
Połączyć balsamiczny, sos sojowy, sos rybny, skrobia kukurydziana i sos Worcestershire w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos WorcestershireSos Worcestershire
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Sos RybnySos Rybny
Sos SojowySos Sojowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Ubij widelcem, aby dobrze się włączyć, następnie dodaj czosnek i imbir, i wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Umieścić wok na dużym ogniu, dodać olej rzepakowy, a gdy tylko zacznie palić, dodać cebulę, paprykę i pomidory.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
PomidorPomidor
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
7
Saute aż cebula zacznie mięknąć, o 5 do 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
8
W tym momencie zrzuć przygotowane Francuskie
9
Pokroić frytki w oleju do ostatecznego smażenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
10
Wciśnij otwór w środku woka i dodaj wołowinę. Smażyć przez 1 minutę, następnie odgazować wok piwem i dodać mieszaninę octu i soi. Często mieszaj przez kolejne 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
WołowinaWołowina
PiwoPiwo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
11
Dodać sok z limonki i wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
12
Usuń frytki z oleju i wrzucić je do mieszanki stir-fry.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
13
Podawać na ciepłym talerzu z białym ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BiałyRyż Biały
14
Udekorować natką pietruszki i podawać natychmiast. Podaj sos pieprzowy na stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry SosOstry Sos
Pietruszka-naćPietruszka-nać
15
Obierz boki ziemniaków, pozostawiając skórę na obu końcach.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
16
Pokrój je w plastry 3/8 cala, następnie ułóż kawałki i pokrój je w kwadraty 3/8 cala.
17
Włożyć ziemniaki do miski z wodą i pozostawić zanurzone na 30 minut do 24 godzin. Pomoże to wypłukać nadmiar skrobi z ziemniaków i uchronić je przed utlenianiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
SkrobiaSkrobia
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
18
Rozgrzej olej w ciężkim garnku do 275 do 300 stopni F. użyj termometru cukierkowego, aby zapewnić odpowiednią temperaturę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
StadoStado
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
GarnekGarnek
19
Ziemniaki odcedzić i osuszyć z nadmiaru wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
20
Dodać około 2 garści ziemniaków do gorącego oleju. (Uwaga kucharzy: powinno być co najmniej 1 cal oleju pokrywającego ziemniaki.) Gotować, aż są częściowo ugotowane i lekko rumiane, o 5 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
21
Ziemniaki wyjąć, otrząsnąć nadmiar oleju i pozostawić do ostygnięcia na stojaku. Powtórz z pozostałymi ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
22
Po ostygnięciu wszystkich ziemniaków podgrzej olej do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
23
Dodać 2 garści ziemniaków do oleju, i smażyć, aż będą złote, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
24
Wyjąć je z garnka, otrząsnąć nadmiar oleju i lekko doprawić w misce solą i pieprzem. Powtarzaj tę metodę, aż wszystkie ziemniaki zostaną usmażone. Przechowywać w cieple do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ZiemniakZiemniak
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
GarnekGarnek

Składniki

596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 duży bakłażan, obrany i pokrojony w 1/2-calowe rundy (potrzebujesz co najmniej 8 rund)1 duży bakłażan, obrany i pokrojony w 1/2-calowe rundy (potrzebujesz co najmniej 8 rund)113Orzechy dowolne (posiekane)1/2 funta posiekanego plamiaka1/2 funta posiekanego plamiaka11 funt cukinii,kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki2Średnia żółta cebula, posiekanaChorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)2(zima)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)1pakietEkologiczny ryż biały, przygotowany zgodnie z instrukcją, do podawaniaEkologiczny ryż biały, przygotowany zgodnie z instrukcją, do podawania2(może być lub przeglądać)skrobia kukurydzianaskrobia kukurydziana1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sos rybnysos rybny2(zima)sos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy2(może być lub przeglądać)imbir mielonyimbir mielony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)key lime juicekey lime juice596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana natka pietruszki włoskiejposiekana natka pietruszki włoskiej1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeżo popękany czarny pieprzświeżo popękany czarny pieprz6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySOS paprykowy ostry, do serwowania (zalecane: Aji lub Peruwiański, oba można znaleźć w Internecie)SOS paprykowy ostry, do serwowania (zalecane: Aji lub Peruwiański, oba można znaleźć w Internecie)1czerwona papryka, wysiewa i pokroić w 1/2 przez 2-calowe paski, około 1 szklankiczerwona papryka, wysiewa i pokroić w 1/2 przez 2-calowe paski, około 1 szklanki1czerwona cebula, pokrojona w paski 1/2 na 2 cale, ok. 2 szklankiczerwona cebula, pokrojona w paski 1/2 na 2 cale, ok. 2 szklanki454Orzechy dowolne (posiekane)rib-eye, bez kości, przycięte z nadmiaru tłuszczu i pokrojone na kawałki o długości 1/2 na 2 calerib-eye, bez kości, przycięte z nadmiaru tłuszczu i pokrojone na kawałki o długości 1/2 na 2 cale5Pomidory Roma, pokrojone w 1-calowe klinyPomidory Roma, pokrojone w 1-calowe kliny16caleziemniaki russetziemniaki russet1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sól morska drobnasól morska drobna1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych1galon1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej2(zima)Sos WorcestershireSos Worcestershire1żółta papryka, posiekana i pokrojona w paski 1/2 na 2 cale, około 1 szklankiżółta papryka, posiekana i pokrojona w paski 1/2 na 2 cale, około 1 szklanki
TrudnośćEkspert
Gotowe W29 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn