Grillowany łosoś z jeżyną-Cabernet Coulis

Grillowany łosoś z jeżyną-Cabernet Coulis
Grillowany łosoś z jeżyną-Cabernet Coulis to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 97 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cukru, soli i pieprzu, cabernet sauvignon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to BlackBerry Cabernet Granita, Jeżyna i Cabernet Caipirinha, oraz Sorbet BlackBerry Cabernet.

Instrukcje

1
W robocie kuchennym lub blenderze, połączyć Wino i 2 szklanki jagód; wirować aż do pured. Przetrzyj mieszaninę jagodową przez drobny sitko do miski 1 1/2 do 2 kwarty; Usuń pozostałość.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagodyJagody
WinoWino
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
SitoSito
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
PatelniaPatelnia
2
Dodać szalotki, imbir i 2 łyżki cukru. Doprowadzić mieszankę jagodową do wrzenia na dużym ogniu i często mieszać, aż zmniejszy się do 1 szklanki, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
ImbirImbir
JagodyJagody
CukierCukier
3
Wyjąć z ognia i wymieszać z masłem i więcej cukru do smaku (patrz UWAGI).
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
4
Łososia opłukać i osuszyć. Zwiń paski brzucha ryby w środek steków i zabezpiecz każdą porcję małym szaszłykiem (takim jak ten używany do wiązania indyków).
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
StekStek
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
5
Połóż łososia na naoliwionym grillu na solidnym łóżku gorących węgli lub na dużym ogniu na grillu gazowym( możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 2 do 3 sekund); zamknij pokrywę grilla gazowego. Gotować rybę, obracając raz, aż będzie nieprzezroczysta, ale nadal wilgotna-patrząc w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 7 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Na każdym z 6 ciepłych talerzy ułożyć stek z łososia (w razie potrzeby wyjąć szaszłyki). Łyżka coulis jagodowe (jeśli ostygnie, mieszać na dużym ogniu, aż ciepłe, o 1 minutę) równo na steki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z łososiaStek Z łososia
StekStek
JagodyJagody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
7
Udekoruj pozostałą 1/2 szklanki całych jagód; dodaj sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
JagodyJagody

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn