Grillowany Tuńczyk z salsą pomidorową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 443 kalorie. Na 7,43 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jeśli masz steki z tuńczyka, pomidory, limonka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Grillowany Tuńczyk z salsą pomidorową, Grillowany Tuńczyk Z Salsą Z Pomidorów Wiśniowych, oraz Pikantny Grillowany tuńczyk ze świeżymi pomidorami Salsa.
Instrukcje
1
Włóż tuńczyka do niemetalicznego płytkiego naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuńczyk
2
W małej misce wymieszać 4 łyżki oleju, 1 ząbek czosnku, 1 łyżkę soku z limonki i rozmaryn; doprawić pieprzem.
Wlać tuńczyka, upewniając się, że oba steki są pokryte. Przykryć folią i marynować w lodówce przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek
Tuńczyk
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
4
Tymczasem, aby salsa, umieścić pomidory, szalotki, i ostra papryka w niemetalicznych misce. Wymieszać 2 łyżki oliwy z oliwek oraz pozostały czosnek i sok z limonki, następnie doprawić solą i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do służyć.
Dziesięć minut przed grillowaniem wyjmij tuńczyka i salsę z lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Tuńczyk
6
Rozgrzej rozgrzaną patelnię grillową na dużym ogniu, aż plusk wody "zatańczy" na powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Grilla
7
Posmaruj grzbiety odrobiną marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
8
Wyjąć tuńczyka z marynaty i zarezerwować marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Tuńczyk
9
Umieść tuńczyka na patelni grillowej i gotuj przez 3 minuty, szczotkując marynatą. Ostrożnie obrócić tuńczyka i grillować przez kolejne 24 minuty, aż Na zewnątrz jest rumiane, ale mięso jest nadal różowe w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Mięso
Tuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Grilla
Kasztany Wodne, Julienne
10
Przenieść do deski do krojenia i odstawić na 2 minuty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
11
Każdy stek pokroić na pół w poprzek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek
12
Połącz rukolę z salsą i podawaj z tuńczykiem, przyozdobionym limonką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin Wapienny
Rukola
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Tuńczyk
13
Przenieść do deski do krojenia i odstawić na 2 minuty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
14
Każdy stek pokroić na pół w poprzek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek
15
Połącz rukolę z salsą i podawaj z tuńczykiem, przyozdobionym limonką.
Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Motłoch Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.