Grillowany Tuńczyk z salsą pomidorową

Grillowany Tuńczyk z salsą pomidorową
Grillowany Tuńczyk z salsą pomidorową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 443 kalorie. Na 7,43 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jeśli masz steki z tuńczyka, pomidory, limonka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Grillowany Tuńczyk z salsą pomidorową, Grillowany Tuńczyk Z Salsą Z Pomidorów Wiśniowych, oraz Pikantny Grillowany tuńczyk ze świeżymi pomidorami Salsa.

Instrukcje

1
Włóż tuńczyka do niemetalicznego płytkiego naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
TuńczykTuńczyk
2
W małej misce wymieszać 4 łyżki oleju, 1 ząbek czosnku, 1 łyżkę soku z limonki i rozmaryn; doprawić pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
RozmarynRozmaryn
PieprzPieprz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Wlać tuńczyka, upewniając się, że oba steki są pokryte. Przykryć folią i marynować w lodówce przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
TuńczykTuńczyk
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
4
Tymczasem, aby salsa, umieścić pomidory, szalotki, i ostra papryka w niemetalicznych misce. Wymieszać 2 łyżki oliwy z oliwek oraz pozostały czosnek i sok z limonki, następnie doprawić solą i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Papryka ChiliPapryka Chili
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Zielona CebulaZielona Cebula
PomidorPomidor
CzosnekCzosnek
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Dziesięć minut przed grillowaniem wyjmij tuńczyka i salsę z lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
TuńczykTuńczyk
6
Rozgrzej rozgrzaną patelnię grillową na dużym ogniu, aż plusk wody "zatańczy" na powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
7
Posmaruj grzbiety odrobiną marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
8
Wyjąć tuńczyka z marynaty i zarezerwować marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
TuńczykTuńczyk
9
Umieść tuńczyka na patelni grillowej i gotuj przez 3 minuty, szczotkując marynatą. Ostrożnie obrócić tuńczyka i grillować przez kolejne 24 minuty, aż Na zewnątrz jest rumiane, ale mięso jest nadal różowe w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
MięsoMięso
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
10
Przenieść do deski do krojenia i odstawić na 2 minuty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
11
Każdy stek pokroić na pół w poprzek.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
12
Połącz rukolę z salsą i podawaj z tuńczykiem, przyozdobionym limonką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
RukolaRukola
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
TuńczykTuńczyk
13
Przenieść do deski do krojenia i odstawić na 2 minuty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
14
Każdy stek pokroić na pół w poprzek.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
15
Połącz rukolę z salsą i podawaj z tuńczykiem, przyozdobionym limonką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
RukolaRukola
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
TuńczykTuńczyk
16
artykuł var
17
Typ_27_data = {};
18
artykuł
19
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Motłoch Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Rabble Merlot
Rabble Merlot
Czarna wiśnia, ciemna jagoda, słodowa czekolada z niuansowymi nutami francuskiego dębu wanilii i mokki. Eleganckie i wyrafinowane na podniebieniu z dużą ilością ciemnych owoców prowadzących do jedwabistego, miękkiego wykończenia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn