Grillowany stek z melasy z arbuzową salsą

Grillowany stek z melasy z arbuzową salsą
Grillowana Melasa z arbuzową salsą może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. To danie główne ma 332 kalorie, 26g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje $2.7 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, stek z flanki, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać salsę można śledzić to danie główne z Deserowa Salsa Truskawkowa jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Melasa Grillowany Stek Z Flanki, Stek z flanki z grillowanym Mango i arbuzowym Chutney, oraz Grillowany stek z ostrą papryką i arbuzową sałatką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść pierwsze 8 składników w 2-gal. zip-top plastikowa torba do zamrażarki; squeeze bag do połączenia.
2
Dodaj stek; uszczelnij worek i schłodzić od 4 do 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
3
Wyjąć stek z marynaty, odrzucając marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
StekStek
4
Rozgrzej grill do 400 do 450 (wysoka) ciepła. Stek z grilla, przykryty pokrywką z grilla, po 9 minut z każdej strony lub w pożądanym stopniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Wyjąć z grilla i odstawić na 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Pokroić po przekątnej na cienkie plastry. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Doprawić arbuzową salsą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ArbuzArbuz
ZiarnaZiarna
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Prowincja Peju Merlot z oceną 4.5 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
Prowincja Peju Merlot
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia13
Magazyn