Grillowany Marynowany Wieszak Stek Bulgogi-Style

Grillowany Marynowany Wieszak Stek Bulgogi-Style
Need a dairy free main course? Grillowany marynowany wieszak stek w stylu Bulgogi może być świetnym przepisem do wypróbowania. Na 13,35 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 61% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 104g białka, 91 g tłuszczu, oraz w sumie 2443 kalorii. Mieszanka soli, cebuli, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Jest idealny do 4 Lipca. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 75%, co jest dobre. Spróbuj Marynowany Stek Z Grilla, Grillowany Stek Piwno-Marynowany, oraz Grillowany stek z czosnkiem i marynowanymi ziołami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W maszynce dodać pastę chile, czosnek, imbir, ocet, cukier, soję i czarny pieprz. Dobrze wymieszać niż mżawka w olejach. Podczas pracy, dodać szalotki i kolendry. Sprawdź przyprawę. Nie powinien być słony, ponieważ sól jest dodawana tuż przed grillowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Pasta ChiliPasta Chili
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
2
Usuń 1/2 szklanki marynaty i rezerwy na sos. W naczyniu całkowicie pokryć wieszak pozostałą marynatą i marynować na noc. Na gorącym, naoliwionym grillu, przyprawić solą i grillem, około 8 minut dla średnio rzadkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Do kimchee: w dużej niereaktywnej patelni podgrzej ocet, cukier i sól. Podczas gotowania, dodać ogórki, cebula, czosnek, płatki chile, chiles i szalotki. Doprowadzić do wrzenia, zdjąć ciepło i odstawić do temperatury pokojowej. Przechowywać w szklanym słoiku z rozluźnioną pokrywką w temperaturze pokojowej, aby lekko fermentować. Po 2 dniach w temperaturze pokojowej przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
W przypadku smażonego ryżu: w gorącym woku pokrytym olejem rzepakowym szybko wymieszaj jajka do miękkiego etapu. Odstawić. W tym samym gorącym woku pokrytym olejem dodaj czosnek, imbir i szalotki. Gotuj do miękkości, a następnie dodaj ryż, kiełki fasoli, soję i olej sezamowy. Doprawić i dodać jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Krople Sosu Sojowego3 Krople Sosu Sojowego
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Dokładnie podgrzać i sprawdzić, czy nie ma przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
6
Poszycie: na dużym białym talerzu SOS zig-zag.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
7
Umieścić mały kopiec ryżu i top z wieszakiem stek pokrojony na pół, na bias.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
8
Umieść kimchee na wierzchu i udekoruj sezamem, szalotkami i smażoną szalotką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
9
Wszystko wymieszać w misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Składniki

227Orzechy dowolne (posiekane)zbierane kiełki fasolizbierane kiełki fasoli2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiChorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej rzepakowy do gotowaniaOlej rzepakowy do gotowania596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiPłatki chile Koreańskie (gocho-karu)Płatki chile Koreańskie (gocho-karu)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiKoreańska pasta fasolowa chile (gochu-jan)Koreańska pasta fasolowa chile (gochu-jan)796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana kolendraposiekana kolendra2plastryOgórki angielskie (hothouse), plastry półksiężyca 1/8 calaOgórki angielskie (hothouse), plastry półksiężyca 1/8 cala1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiczosnek w plasterkachczosnek w plasterkach1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy2(zima)sos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)imbir mielonyimbir mielony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Gruboziarnisty czarny pieprzGruboziarnisty czarny pieprz1Sok z cytrynySok z cytryny1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkinad marynatąnad marynatą2largesczerwona cebula, plastry 1/8 calaczerwona cebula, plastry 1/8 cala1Średnia żółta cebula, posiekanaugotowany ryż jasmin, schłodzony i rozbity (Zwykle jednodniowy)ugotowany ryż jasmin, schłodzony i rozbity (Zwykle jednodniowy)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet ryżowyocet ryżowy9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet winny ryżowyocet winny ryżowy11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i czarny pieprz do smakuSól i czarny pieprz do smaku2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszalotki, kawałki 1/2 calaszalotki, kawałki 1/2 cala2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane szalotkiposiekane szalotki2(zima)posiekane szalotkiposiekane szalotki4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPokrojone zielone szalotki, do dekoracjiPokrojone zielone szalotki, do dekoracji596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiolej z nasion sezamuolej z nasion sezamu1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)olej z nasion sezamuolej z nasion sezamu596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicienki sos sojowycienki sos sojowy2(zima)cienki sos sojowycienki sos sojowy1kilogramywieszak stek, ścięgno usuniętewieszak stek, ścięgno usunięte596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata4Thai bird chiles, odsiewaneThai bird chiles, odsiewane4largescałe jajacałe jaja

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Flora Springs Napa Valley Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Flora Springs Napa Valley Merlot
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.
TrudnośćŚredni
Gotowe W10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia56
Magazyn