Grillowany Lucjan Czerwony
Grillowany Czerwony Lucjan to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis zawiera 4 porcje z 1318 kalorii, 189g białka, oraz 54g tłuszczu każdy. Za 15,45 zł za porcję, ten przepis okładki 56% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest idealny do Czwartego Lipca. Jeśli masz pod ręką oregano, czosnek, liście winogron i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać jajko, możesz podążać za tym daniem głównym z Czekoladowe Ciasto pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 84%. Spróbuj Lucjan czerwony, ceviche z krewetkami i arbuzem, Grillowany Cały Czerwony Lucjan, oraz Pappadeaux Grillowany Lucjan dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Użyj noża do obierania, aby wyciąć cztery szczeliny po obu stronach każdego Lucjana, przecinając skórę i miąższ.
Ubij połowę soku z cytryny w misce z oregano i połową oliwy z oliwek. Każdą rybę obficie posolić i włożyć do niereaktywnego pojemnika.
Włóż rybę do naczynia i polej je mieszanką cytryny.
Pozostaw w temperaturze pokojowej na 1 godzinę, obracając rybę po 30 minutach, aby wziąć marynatę.
Rozłóż pięć liści winogron na blacie, upewniając się, że nakładają się na nie, aby utworzyć arkusz, który jest tak szeroki, jak ryba jest długa, i wystarczająco długi, aby owinąć Lucjana 1 1/2 razy. Zawiń jedną z ryb w liście. Powtórz z pozostałymi liśćmi winogron i Lucjanem.
Posmaruj pozostałą oliwą z oliwek i odstaw na bok.
Podgrzej grill do średniej wysokości. W 2-litrowym rondlu połącz wywar, czosnek i pozostały sok z cytryny. Doprowadzić do wrzenia.
Zdejmij z ognia i ubij jajko. Włóż patelnię do płyty kuchennej na małym ogniu i ciągle mieszając gotuj, aż sos zgęstnieje (upewnij się, że nie jest zbyt gorący, bo jajka będą się mieszać). Ustaw go w ciepłym miejscu na kuchence.
Grilluj rybę przez 4 minuty z każdej strony, uważając, aby nie przypalić liści winogron.
Aby podać, połóż jedną całość owiniętą rybę na talerzu do serwowania i polej sosem.
Ten przepis został dostarczony przez profesjonalnych szefów kuchni i został zmniejszony z przepisu zbiorczego dostarczonego przez restaurację. Szefowie kuchni Food Network Kitchens nie przetestowali tego przepisu we wskazanych proporcjach, dlatego nie możemy przedstawić wyników.
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner to świetny wybór dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Louis Jadot Pinot Noir. Recenzentom podoba się to z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 24 dolarów za butelkę.
Louis Jadot Pinot Noir
Pinot Noir Jadot to czyste wino odmianowe produkowane z moszczu Pinot Noir i win wybranych z winnic na poziomie wsi na całym Wybrzeżu i wybrzeżu Chalonnaise. Podobnie jak w przypadku kilku mniejszych win, Maison Louis Jadot praktykuje "réplis" w celu poprawy jakości wina poprzez odtajnienie niektórych win o wyższej apelacji, które mają zostać włączone do mieszanki. Ostatnie partie są starannie dobierane i, w zależności od rocznika, leżakowane przez kilka miesięcy w dębowych beczkach, aby przywołać czyste, Dojrzałe smaki czerwonych jagód i ziemistość winogron złagodzonych subtelnym dotykiem drewna. Odzwierciedlając styl Jadot, Pinot Noir Jadot jest harmonijny i zrównoważony, z pulchną owocowością i jedwabistą konsystencją skompensowaną okrągłymi, delikatnymi taninami w winie o średnim ciele i eleganckiej strukturze. Bardzo typowy, pachnący bukiet odmianowy uzupełnia pyszne, długotrwałe wykończenie.