Grillowany kurczak Deborah
Grillowany kurczak Deborah jest bezglutenowe i pierwotne przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 175 kalorii, 26g białka, oraz 6G tłuszczu. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako danie główne. Jest idealny do 4 Lipca. Mieszanka połówek piersi kurczaka, zielona cebula, pomidory roma, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%. Spróbuj Deborah ' s Holiday puree Potatoes, Sałatka z soczewicy Deborah Madison, oraz Deborah ' s Louisiana Fried Spicy Cabbage dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko nasmaruj ruszt.
Połówki piersi kurczaka umieścić między dwoma arkuszami ciężkiego plastiku (zamykane torby zamrażarki działają dobrze) na solidnej, równej powierzchni. Mocno wbić kurczaka gładką stroną młotka mięsnego do grubości około 1/2 cala.
Każdą pierś kurczaka posmarować oliwą z oliwek i posypać szczyptą soli czosnkowej.
Grilluj piersi kurczaka na rozgrzanym grillu, aż mięso nie będzie już różowe w środku, a kurczak ma dobre znaki grillowe, 5 do 8 minut na stronę. Przenieść kurczaka do chłodniejszej części grilla, aby utrzymać ciepło.
Podczas gotowania kurczaka, wymieszać pomidory, bazylia, zielona cebula, czosnek, sól, czarny pieprz, i sok z cytryny w misce.
Umieść 8-calowy kwadratowy kawałek folii aluminiowej na grillu i przenieś gotowaną pierś kurczaka na folię. Pierś z kurczaka wymieszać z ok. 1/4 szklanki mieszanki pomidorowej, a polewę posypać ok. 2 łyżeczkami parmezanu. Powtórz dla innych kawałków kurczaka.
Zamknij pokrywkę na grillu i grilluj piersi kurczaka, aż polewa będzie gorąca, 2 do 3 więcej minut.