Grillowany Halibut z grillowaną czerwoną papryką Harissa

Grillowany Halibut z grillowaną czerwoną papryką Harissa
Grillowany Halibut z grillowaną czerwoną papryką Harissa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 277 kalorii, 27g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 5,41 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, mieloną kolendrę, mielony kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest znakomite. Spróbuj Grillowany Halibut z smakiem trzech pieprzyków, Grillowany Halibut z salsą brzoskwiniowo-pieprzową, oraz Grillowany pieprz cytrynowy halibut i Squash opakowania foliowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło). Nawlecz jalapeño i ząbek czosnku na metalowy szaszłyk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki MetaloweSzaszłyki Metalowe
2
Posmaruj jalapeño, czosnek, rybę i czerwoną paprykę oliwą; posyp solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
Sól I PieprzSól I Pieprz
CzosnekCzosnek
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Posypać rybę 1/2 łyżeczki kminku i 1/2 łyżeczki kolendry. Grill ryby, papryka, jalapeño, i czosnek, aż warzywa są miękkie i zwęglone i ryby jest po prostu gotowane przez, o 4 minut na stronę dla ryb i 8 minut na stronę dla warzyw. Grilluj cytrynę, pokrój stronę w dół, aż do zwęglenia, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
WarzywaWarzywa
KolendraKolendra
CzosnekCzosnek
KminekKminek
CytrynaCytryna
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Przenieść ryby na talerz i namiot z folią, aby utrzymać ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
5
Obrać zwęglone części skóry z papryki i pokroić łodyżkę z jalapeño i przenieść do blendera, odrzucając skórkę i łodyżkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Dodać ząbek czosnku, pozostały 1/4 szklanki oleju, 1 1/2 łyżeczki kminku i 1 1/2 łyżeczki kolendry do blendera. Proces aż do postaci gruboziarnistego puree. SOS obficie doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
KolendraKolendra
KminekKminek
SOSSOS
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Umieść 1 filet rybny na każdym z 4 talerzy. Wyciśnij grillowaną cytrynę. Łyżka sosu nad rybą i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
SOSSOS
RybyRyby
8
Jedna porcja zawiera: kalorie (kcal) 445,46; % kalorii z tłuszczu
9
4;tłuszcz (G) 35,81;tłuszcz nasycony (G)5,71; Cholesterol (mg)70,25;węglowodany (g)7,07; błonnik pokarmowy (G)3,03;cukry ogółem (G)2,51; węglowodany netto (g)4,04; Białko (g)23,20
10
Bon Appétit
11
Zobacz analizę danych żywieniowych tego przepisu "

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino można spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia72
Magazyn