Grillowany Grill Z Krewetkami
Grillowane krewetki grill wymaga około 15 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 178 kalorii, 11g białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 9. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz chili w proszku, niskosłodzoną pomarańczową marmoladę, ketchup i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 29%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Grillowana łopatka wieprzowa na grillu gazowym, Krewetki na grillu, oraz Krewetki " Grill-Fry.
Instrukcje
Obrać i devein krewetki, pozostawiając ogony nienaruszone; odstawić.
Keczup i kolejne 4 składniki połączyć w małej misce. Kuchenka mikrofalowa na wysokości 5 minut, mieszając po każdej minucie.
Połączyć majonez i połowę mieszanki ketchupu, dobrze mieszając; przykryć i schłodzić mieszaninę majonezu co najmniej 15 minut. Odstawić pozostałą połowę mieszanki ketchupu.
Krewetki gwintowane na 3 (10-calowe) metalowe szaszłyki. Wieszak na grilla z natryskiem do gotowania; umieścić na grillu na średnio gorących węglach (350 do 400).
Miejsce szaszłyki na stojaku; grill, pokryte, 3 do 4 minut z każdej strony lub aż krewetki skręcić różowy, fastrygowanie często z zastrzeżonej mieszaniny ketchup.
Usuń krewetki z szaszłyków.
Umieścić na półmisku i podawać z zastrzeżoną mieszanką majonezu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Anne Amie Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Anne Amie Pinot Gris
Aromaty cytryny, mandarynki, kwiatu lipy, kwiatu pomarańczy. Smak owoców pestkowych, chrupiących jabłek, azjatyckiej gruszki, kardamonu. Wykończenie ma suchą, długą, mineralność.Sugerowane połączenia pokarmowe: pieczony kurczak, małże, sery, grillowana kabaczka.