Grillowany bakłażan z jogurtem i miętą
Grillowany bakłażan z jogurtem i miętą może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 115 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz cayenne, mielony kminek, bakłażan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowany Bakłażan Z Cytryną, Jogurtem, Granatem I Miętą, Grillowane szaszłyki z jagnięciny i figi z polewą miętowo-pieprzową i grillowanym bakłażanem, oraz Grillowany Dip z bakłażanem i jogurtem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Bakłażan obrać obieraczką do warzyw i pokroić w plastry o grubości 1/2 cala.
Posypać plastry bakłażana obficie solą, umieścić w durszlaku i odstawić 30 protokół. Bakłażan opłukać pod zimną wodą i dokładnie osuszyć.
W międzyczasie, połączyć oliwę z oliwek i czosnek w małym szklanym kubku, i kuchenka mikrofalowa tylko do oleju jest gorąca i bulgotanie, o 20 sekund.
Wymieszać jogurt, mięta, kminek, cayenne, 2 łyżki wody i soli do smaku w małej misce.
Podgrzej patelnię grillową na średnim ogniu lub przygotuj grill na świeżym powietrzu do gotowania na średnim ogniu.
Posmaruj plastry bakłażana po obu stronach mieszaniną oleju i czosnku. Grill, aż bakłażan jest rumiane i przetargu, przesuwając i obracając plastry często, o 15 protokół.
Skropić sosem miętowym na plastry bakłażana.
W porcji: kalorie: 110; tłuszcz całkowity: 7 gramów; tłuszcz nasycony: 1 gram; białko: 3 gramy; węglowodany całkowite: 11 gramów; cukier: 5 gramów; błonnik: 6 gramów; Cholesterol: 0 miligramów; sód: 130 miligramów