Grillowane Tacos z kurczaka z sosem z pestek dyni
Przepis grillowane Tacos z kurczaka z sosem z pestek dyni może zaspokoić Twoje Meksykańskie pragnienie w około 1 godzina i 10 minut. Na 2,72 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 552 kalorie, 47g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 34 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz cebulę, sałatę rzymską, paprykę jalapeño i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kurczak W Sosie Z Pestek Dyni, Kurczak w sosie z pestek dyni, oraz Kurczak w zielonym sosie z pestek dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać ciężką patelnię sauté na średnim ogniu.
Dodać pestki dyni. Kiedy usłyszysz pop z pestek dyni, zacznij mieszać nasiona, opiekając się aż wszystkie nasiona pękną od płaskich do okrągłych.
Niech nasiona ostygną. Odstawić 2 łyżki do dekoracji.
Czosnek i cebulę umieścić w robocie kuchennym. Zmiksować do zgrubnego posiekania.
Dodać pestki dyni i zmiksować do zgrubnie posiekanej.
Dodaj pomidory, romaine, jalapeño, i cilantro do robota kuchennego i puls, aż mieszanina jest lekko grube przecieru.
Rozgrzać olej w średnim garnku z sosem na średnim ogniu.
Dodaj sos z pestek dyni i wymieszaj, aby połączyć. Dusić przez 10 minut.
Dodaj jedną szklankę wody. Dusić sos przez kolejne 20 minut, aż zmniejszy się i przyciemni kolor. Wymieszać z sokiem z limonki. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu. Piersi kurczaka natrzeć oliwą z oliwek i posypać solą i pieprzem. Grill, aż tylko gotowane przez, o 5 minut na stronie.
Odstawić kurczaka na 5 minut, a następnie pokroić na przekątnej.
Każdą tortillę ułożyć plasterkami grillowanego kurczaka. Top z sosem z pestek dyni.
Dekoruj prażonymi pestkami dyni i plasterkami awokado.