Grillowane szaszłyki owocowe ze słodkim sosem jogurtowym
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 284 kalorie, 5G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś szaszłyki, wodę, uchwyty ananasowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Mrożone szaszłyki owocowe z sosem miodowo-jogurtowym, Grillowane Wegańskie szaszłyki z indyjskim sosem limonkowo-kokosowym, oraz Grillowane szaszłyki z krewetek z sosem musztardowo-koperkowym i sosem jogurtowym z czarnych oliwek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli używasz drewnianych szaszłyków, mocz je w wodzie przez co najmniej 30 minut.
W małym garnku połącz brązowy cukier z 1/4 szklanki wody, cynamonem i skórką pomarańczową. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Rozgrzej grill lub patelnię grillową na małym ogniu.
Nawlecz po 2 kawałki każdego rodzaju owoców na każdy szpikulec. Grilluj szaszłyki, aż owoce będą ciepłe i lekko zwęglone około 6 minut, dając szaszłyki ćwierć obrotu co 1 1/2 minuty. Pamiętaj, aby umyć brązowym syropem cukrowym po każdej turze.
Podczas gdy owoce są grillowanie, zrobić sos do zanurzania.
W misce wymieszać jogurt, sok pomarańczowy i 1 łyżkę brązowego syropu cukrowego. Rezerwa 2 łyżki do rundy Online 2 przepis słodkie i pikantne zawijasy z kurczaka.
Ułóż szaszłyki na półmisku i podawaj z sosem do zanurzania na boku.