Grillowane kotlety jagnięce z sosem z czerwonego wina
Grillowane kotlety jagnięce z sosem z czerwonego wina to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Jedna porcja zawiera 524 kalorie, 54g białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $6.27 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek, wino, kotlety z jagnięciny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowane kotlety jagnięce z sosem winnym, Grillowane Kotlety Jagnięce Miętowo-Winne, oraz Kotlety jagnięce z czerwonym winem i sosem rozmarynowym.
Instrukcje
W każdej z 2 dużych ciężkich patelni podgrzać 1 łyżkę oleju, aż prawie do palenia. Przyprawić kotlety jagnięce solą i pieprzem, dodać je do patelni i gotować na dużym ogniu, obracając raz, aż rumiane i chrupiące, 5 do 6 protokół.
Przełożyć jagnięcinę na talerz, przykryć luźno folią i ogrzać.
Dodaj połowę szalotki do każdej patelni i gotować, stale mieszając, aż zmiękną, o 2 protokół.
Dodaj 1/4 szklanki wina do każdej patelni i gotować, aż prawie całkowicie zmniejszona, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki, o 5 protokół.
Zeskrobać mieszaninę szalotki na 1 patelni i dodać pastę pomidorową. Gotować na dużym ogniu, aż zacznie brązowieć, o 2 protokół.
Dodaj demiglace i gotować, aż zmniejszy się o połowę, o 8 protokół.
Dodać masło i wirować, aż się roztopi.
Dodać nagromadzone soki jagnięce i doprawić solą i pieprzem. Przecedzić sos przez drobne sito do miski.
Kotlety jagnięce podawać z sosem do patelni.