Grillowane bakłażany z pomidorem i fetą

Grillowane bakłażany z pomidorem i fetą
Grillowane bakłażany z pomidorami i fetą wymagają ok. 50 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 377 kalorii, 7G białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oliwy z oliwek, bakłażany, feta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Sprawdza się jako dość tania przystawka do 4 Lipca. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 68%. Podobne przepisy to Grillowane bakłażany, pomidory i Feta, Grillowane Bakłażany Z Pomidorem I Fetą, oraz Grillowane Bakłażany I Pomidory.

Instrukcje

1
Zmiksować bazylią z olejem i 1/2 łyżeczki soli w blenderze, aż drobno posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Wlać do wyłożonego papierowym ręcznikiem lub filtrem kawy sito ustawione nad miską i odstawić na 20 minut. Zebrać razem boki ręcznika lub filtra i delikatnie nacisnąć na nim, aby wydobyć więcej oleju. (Będziesz miał Hojny 1/3 szklanki oleju.) Rezerwować 1 łyżkę oleju bazyliowego osobno do serwowania. Zeskrobać bryły bazylii do małej miski i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olejek BazyliowyOlejek Bazyliowy
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Przygotuj grill do gotowania na średnio gorącym węglu drzewnym( umiarkowane ciepło dla gazu); patrz "procedura grillowania" poniżej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Podczas rozgrzewania grilla, odetnij DNA bakłażanów, a następnie odetnij 6 (1/2 cala) poprzecznych rund od każdego, zaczynając od ściętego końca. Zachowaj pozostały bakłażan do innego użytku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Wytnij 4 (1/3 cala grubości) rund z dużego pomidora i 2 środkowe plastry (1/3 cala grubości) z każdego średniego pomidora, zachowując pozostały pomidor do innego użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
6
Lekko posmarować obustronnie bakłażanem olejem bazyliowym i posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Grill na lekko naoliwionym stojaku do grillowania, przykryty tylko w przypadku korzystania z grilla gazowego, odwracając się od czasu do czasu, lekko szczotkując bakłażana z większą ilością oleju bazyliowego od czasu do czasu, jeśli wygląda na suchy, aż bakłażan będzie bardzo delikatny, 6 do 10 minut. (Pozostawić włączony grill gazowy.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Olejek BazyliowyOlejek Bazyliowy
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
1
Na patelni do pieczenia ułóż obok siebie 4 największe rundy bakłażana i rozłóż obfite 1/2 łyżeczki zarezerwowanej bazylii, a następnie nałóż 1 z 4 największych rund pomidorowych. Pomidory przyprawiamy solą i pieprzem, a na wierzchu ok.1 łyżką fety. Dodać kolejną warstwę z rundy średniej wielkości bakłażan, bazylia stałych, średni pomidor rundy, sól, pieprz, i feta, a następnie top z pozostałym bakłażanem i feta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
2
Ustaw patelnię do pieczenia na grillu i gotuj stosy, z zamkniętą pokrywą grilla, aż do podgrzania, a ser na wierzchu zmięknie, o 3 minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Stosy przenieść na 4 talerze i płytki mżawkowe z zarezerwowanym olejem bazyliowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olejek BazyliowyOlejek Bazyliowy
4
Procedura Grillowania
1
Hot: kiedy możesz trzymać rękę przez 1 do 2 sekund
2
Średnio gorący: 3 do 4 sekund
3
Niski: 5 do 6 sekund
4
Jeśli korzystasz z grilla gazowego, podgrzej palniki na wysokim, przykrytym, 10 minut, a następnie, w razie potrzeby, zmniejsz do ciepła określonego w przepisie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
1
Jeśli nie jesteś w stanie grillować na zewnątrz, ugotować bakłażana w gorącej lekko naoliwionej dużej (2-palnik)patelni grillowej na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając się raz, łącznie około 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami SpożywczymiGotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Piec stosy w płytkiej patelni do pieczenia w nagrzanym piekarniku 232°, około 8 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn