Grillowana polędwiczka wieprzowa wypełniona orzechem Romesco i podana z karmelizowanym sosem Daktylowo-Szalotkowym

Grillowana polędwiczka wieprzowa wypełniona orzechem Romesco i podana z karmelizowanym sosem Daktylowo-Szalotkowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc daj grillowaną polędwicę wieprzową wypełnioną orzechami Romesco i podawaną z karmelizowanym sosem Daktylowo-Szalotkowym. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.98 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 89g białka, 69g tłuszczu, oraz w sumie 1347 kalorii. Niewiele osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Jest idealny do 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz wino, kurczak, orzech romesco i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 2 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 45 minut. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Grillowana Polędwiczka Wieprzowa Z Sosem Z Czarnego Orzecha Włoskiego, Polędwiczki wieprzowe z kremowym sosem Szalotkowo-musztardowym, oraz Polędwiczki wieprzowe z skórką z orzechów laskowych i sosem z czerwonego wina.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w średniej patelni saute na dużym ogniu, aż do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Podsmażyć czosnek, papryka, chiles, i kostki chleba, aż lekko rumiane, o 2 protokół każdy. Wymieszać w połowie orzechów włoskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
5 Kromek Białego Chleba, Pokrojonych W 1-calową Kostkę5 Kromek Białego Chleba, Pokrojonych W 1-calową Kostkę
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
3
Usuń każdy składnik za pomocą łyżki szczelinowej. Odżelazić patelnię octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Umieść wszystkie smażone składniki i płyn do odtłuszczania w maszynce i zmiksuj na gładką masę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
5
Dodać pozostałe orzechy włoskie, rodzynki i morele i puree, aż będzie gładkie i zgęstnieje, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
6
Na grillowanej polędwicy wieprzowej: rozgrzej grill lub piekarnik do 400 stopni F. doprawić obie strony polędwicy wieprzowej solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polędwiczki WieprzowePolędwiczki Wieprzowe
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
7
Rozłóż cienką warstwę orzecha włoskiego Remesco na środku, złóż każdą stronę nad nadzieniem i zawiąż sznurkiem rzeźniczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
8
Posmaruj każdą polędwicę olejem i grilluj przez 4 do 5 minut z każdej strony lub aż po prostu się ugotujesz. W przypadku korzystania z piekarnika, rozgrzać olej w dużej garnku saute żaroodporne na dużym ogniu. Podsmażamy mięso z obu stron, aż się zrumieni, wstawiamy do piekarnika i pieczemy 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Odstawić na 10 minut przed krojeniem.
10
W przypadku Karmelizowanego sosu daktylowego: rozpuścić masło w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
DaktyleDaktyle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
11
Dodać szalotki i cukier i gotować, aż karmelizowane, o 5 do 7 protokół. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
12
Dodać oba wina i zmniejszyć mieszaninę do 1/4 szklanki.
13
Dodaj daktyle, bulion i melasę i kontynuuj gotowanie, aż zmniejszy się do 2 filiżanek i osiągnie konsystencję lekko gęstego sosu, około 30 minut, zachowaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 łyżeczki Melasy3/4 łyżeczki Melasy
DaktyleDaktyle
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
14
Aby służyć, pokroić polędwicę na kawałki o grubości 1 cala i top z odrobiną sosu Remesco i skropić sosem daktylowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
DaktyleDaktyle

Składniki

2ancho chiles, moczone we wrzącej wodzie do miękkości, wysiewaneancho chiles, moczone we wrzącej wodzie do miękkości, wysiewane1Średnia żółta cebula, posiekanadomowy rosół z kurczakadomowy rosół z kurczaka2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrubo posiekane daktylegrubo posiekane daktyle596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimorele suszone, grubo posiekanemorele suszone, grubo posiekane8goździkiczosnek obranyczosnek obrany596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkizłote rodzynki, podzielonezłote rodzynki, podzielone1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)3/4 łyżeczki melasy3/4 łyżeczki melasy2(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów3(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów1kilogramypolędwiczki wieprzowe każdy) polędwiczki wieprzowe każdy)1czerwona papryka, pieczona, obrana i grubo posiekanaczerwona papryka, pieczona, obrana i grubo posiekana1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisproszkowane nasiona lubczykusproszkowane nasiona lubczyku596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicienko pokrojone szalotkicienko pokrojone szalotki2(zima)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata2(zima)masło niesolonemasło niesolone4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOrzech RomescoOrzech Romesco1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiorzechy włoskie, podzieloneorzechy włoskie, podzielone1slicebiały chleb, skórka usunięta, pokrojona w drobną kostkębiały chleb, skórka usunięta, pokrojona w drobną kostkę1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto

Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese

Malbec, Pinot Noir i Sangiovese to moje najlepsze propozycje na polędwicę wieprzową. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Yacochuya San Pedro de Yacochuya Malbec z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Yacochuya San Pedro De Yacochuya Malbec
Yacochuya San Pedro De Yacochuya Malbec
Przyjemny nos dymu, smoły, lukrecji, soi, czarnej wiśni i czarnej porzeczki. Prowadzi to do pełnowartościowego wina z warstwami soczystych owoców, doskonałą głębią i koncentracją oraz długim, czystym wykończeniem. Mieszanka: 85% Malbec i 15% Cabernet Sauvignon
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia66
Magazyn