Grillowana polędwiczka wieprzowa wypełniona orzechem Romesco i podana z karmelizowanym sosem Daktylowo-Szalotkowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc daj grillowaną polędwicę wieprzową wypełnioną orzechami Romesco i podawaną z karmelizowanym sosem Daktylowo-Szalotkowym. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.98 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 89g białka, 69g tłuszczu, oraz w sumie 1347 kalorii. Niewiele osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Jest idealny do 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz wino, kurczak, orzech romesco i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 2 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 45 minut. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Grillowana Polędwiczka Wieprzowa Z Sosem Z Czarnego Orzecha Włoskiego, Polędwiczki wieprzowe z kremowym sosem Szalotkowo-musztardowym, oraz Polędwiczki wieprzowe z skórką z orzechów laskowych i sosem z czerwonego wina.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej w średniej patelni saute na dużym ogniu, aż do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Podsmażyć czosnek, papryka, chiles, i kostki chleba, aż lekko rumiane, o 2 protokół każdy. Wymieszać w połowie orzechów włoskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszony Makaron Rigatoni
5 Kromek Białego Chleba, Pokrojonych W 1-calową Kostkę
Posmaruj każdą polędwicę olejem i grilluj przez 4 do 5 minut z każdej strony lub aż po prostu się ugotujesz. W przypadku korzystania z piekarnika, rozgrzać olej w dużej garnku saute żaroodporne na dużym ogniu. Podsmażamy mięso z obu stron, aż się zrumieni, wstawiamy do piekarnika i pieczemy 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Odstawić na 10 minut przed krojeniem.
10
W przypadku Karmelizowanego sosu daktylowego: rozpuścić masło w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Daktyle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
11
Dodać szalotki i cukier i gotować, aż karmelizowane, o 5 do 7 protokół. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
12
Dodać oba wina i zmniejszyć mieszaninę do 1/4 szklanki.
13
Dodaj daktyle, bulion i melasę i kontynuuj gotowanie, aż zmniejszy się do 2 filiżanek i osiągnie konsystencję lekko gęstego sosu, około 30 minut, zachowaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 łyżeczki Melasy
Daktyle
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
14
Aby służyć, pokroić polędwicę na kawałki o grubości 1 cala i top z odrobiną sosu Remesco i skropić sosem daktylowym.
Malbec, Pinot Noir i Sangiovese to moje najlepsze propozycje na polędwicę wieprzową. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Yacochuya San Pedro de Yacochuya Malbec z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.