Grecki gulasz z klopsikami

Grecki gulasz z klopsikami
Jeśli chcesz dodać więcej śródziemnomorskich przepisów do swojego pudełka z przepisami, grecki gulasz z klopsikami może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 3,24 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 474 kalorie, 26 g białka i 24 g tłuszczu. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Jest idealna na jesień. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Mieszanka cebuli, cukinii, karkówki mielonej i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 53%. Podobne przepisy to gulasz Kafta (bliskowschodni gulasz z klopsikami), grecki bohater klopsików i grecka sałatka z klopsikami.

Instrukcje

1
Włóż bulion z kurczaka i pomidory do dużego holenderskiego piekarnika lub garnka, przykryj i zagotuj na średnim ogniu. W międzyczasie w robocie kuchennym włóż cebulę, oliwki, miętę, oregano i przyprawę do ciasta dyniowego; pulsować, aż zostaną bardzo drobno posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dużą Lub Cukinię, Przekrój Wzdłuż Na ćwiartki I Pokrój Na Kawałki O Grubości 1/2 CalaDużą Lub Cukinię, Przekrój Wzdłuż Na ćwiartki I Pokrój Na Kawałki O Grubości 1/2 Cala
1 Szklanka Lekko Zapakowanej świeżej Mięty, Koperku Lub Ich Kombinacji1 Szklanka Lekko Zapakowanej świeżej Mięty, Koperku Lub Ich Kombinacji
Lekko Zapakowana świeża Mięta, Koperek Lub Ich KombinacjaLekko Zapakowana świeża Mięta, Koperek Lub Ich Kombinacja
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
2
Dodaj połowę mieszanki cebulowej do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Włóż chleb do robota kuchennego z pozostałą mieszanką cebuli i pulsuj, aż uformują się mokre okruchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Procent TłuszczuProcent Tłuszczu
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
4
Przełożyć do dużej miski, dodać wołowinę i wymieszać rękoma do połączenia. Uformuj 20 małych klopsików i dodaj do garnka. Gotuj, obracając klopsiki raz, aż będą twarde, około 3 minuty. Delikatnie wmieszaj fasolę maślaną i cukinię do gulaszu; gotować, aż cukinia będzie miękka, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola MaślanaFasola Maślana
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Dodaj sok z cytryny do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
6
Zdjęcie: Christopher Testani

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Gulasz bardzo dobrze komponuje się z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne, czerwone wina, takie jak Malbec i Cabernet Sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Waterbrook Reserve Cabernet Sauvignon z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Rezerwat Waterbrook Cabernet Sauvignon
Rezerwat Waterbrook Cabernet Sauvignon
Po aromatach kakao i ciemnych owoców następują dębowe aromaty owocowe, takie jak czarne plubs. Zdrowe połączenie tanin i zrównoważona kwasowość sprawiają, że wino to jest pełne, z długim, utrzymującym się finiszem, który ukazuje aromaty kawy, porzeczki, skóry i przypraw.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn