Grecka taca z jagnięciną piec
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów śródziemnomorskich, więc dać Grecki baranka piec spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 22g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 492 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.45 za porcję. Wiele osób naprawdę lubiło to danie główne. 419 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Ten przepis z BBC Good Food wymaga mięty, mięsa jagnięcego, jajka i cukinii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Z łyżeczką wynik 96%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Greek lamb & macaroni bake, Mediterranean Chicken tray bake, oraz Piec na dorsza i pomidora.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Pop bułkę tartą, jagnięcina mielona, jajko i dużo przypraw w misce. Zetrzeć na pół cebuli i posypać połową posiekanej mięty. Daj wszystko dobry mix i kształt do 8 pasztecików.
Umieścić na dużej, płytkiej tacy do pieczenia.
Pozostałe połówki cebuli pokroić w kliny.
Umieścić je na tacy wokół pasztecików jagnięcych z ziemniakami, cukinią i pomidorkami koktajlowymi.
Skropić oliwą z oliwek i doprawić.
Piec około 40 minut, obracając wszystko raz, aż jagnięcina jest gotowane choć i warzywa są miękkie.
Wyjąć z piekarnika i posypać fetą i pozostałą miętą.