Grecka Karczochowo-Szpinakowa Frittata
Grecka Karczochowo-szpinakowa Frittata może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 1,78 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 284 kalorie, 14g białka, oraz 14g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka mleka, ser feta, haszysz brązowe ziemniaki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Frittata z karczocha i szpinaku, Szpinak, Karczoch I Suszone Na Słońcu Pomidory Frittata, oraz Szpinak & Karczoch nadziewana pierś kurczaka z sosem jogurtowym greckim {gf, High Protein + Super Simple} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w 10-calowej żeliwnej patelni na średnim ogniu.
Dodaj Brązy hash; posypać przyprawą grecką, i smażyć 4 do 5 minut lub aż lekko rumiane.
Dodać posiekane karczochy, i gotować 2 protokół lub do dokładnie ogrzane. Wymieszać ze szpinakiem i gotować 2 minuty lub aż szpinak zwiędnie, często mieszając.
Oddzielić jajka, rezerwując 4 żółtka do innego użycia.
Połączyć pozostałe 2 żółtka, białka i mleko, mieszając trzepaczką.
Wlać mieszaninę jaj na mieszaninę ziemniaków.
Posypać pieprzem i serem feta. Ułóż plastry pomidora na fecie. Gotować na średnim ogniu 3 do 4 minut lub aż krawędzie są ustawione.
Umieść frittata pod brojlerem i gotuj 4 do 5 minut lub do momentu, gdy środek zostanie ustawiony, a góra zacznie brązowieć.