Granola owocowo-orzechowa
Granola owocowo-orzechowa zajmuje ok. 35 minut od początku do końca. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański ma 327 kalorii, 9g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 14. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 37 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Kilka osób naprawdę lubiło to śniadanie. Udaj się do sklepu i odbierz sułtanki i rodzynki, nasiona sezamu, płatki owsiane i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 86%. Spróbuj Fruit' n ' Nut Granola, Granola owocowo-orzechowa, oraz Granola Fruit ' N Nut dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik do 160C / wentylator 140C / Gaz
Na patelni rozgrzać olej, miód i syrop klonowy.
W dużej misce wymieszać owies, migdały, orzeszki piniowe, ryż dmuchany i sezam.
Wymieszać z miodem, dobrze wymieszać, a następnie wyłożyć na dużą blachę do pieczenia.
Piec przez 15 minut, aż wszystko będzie złote i chrupiące.
Wyjmij tacę z piekarnika, pozostaw do ostygnięcia, a następnie rozbij duże grudki.
Wymieszać z suszonymi owocami i wiórkami kokosowymi.
Podawać z greckim jogurtem i świeżymi malinami. Resztę granoli można przechowywać w szczelnym słoiku i cieszyć się przez następne 2 tygodnie.