Graham-Crusted Tilapia
Graham-Crusted Tilapian jest pescatarian danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 255 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,37 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką pieprz, mleko, tilapię i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kotlety Schabowe Graham Crusted, Tilapia Kruszona, oraz Tilapia Pistacjowa.
Instrukcje
Przesuń stojak piekarnika do pozycji nieco powyżej środka piekarnika.
Piekarnik rozgrzać do 260°.
Pokrój filety rybne w poprzek na kawałki o szerokości 2 cali. W płytkim naczyniu wymieszaj okruchy krakersów, skórkę cytryny, sól i pieprz.
Umieść mleko w innym płytkim naczyniu.
Ryby zanurz w mleku, a następnie pokryj mieszaniną krakersów.
Miejsce w patelni o wymiarach 13x9 cali.
Skropić rybę olejem, posypać orzechami pekan.
Piec około 10 minut lub aż ryby płatki łatwo widelcem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są świetnym wyborem dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Santi Sortesele Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.