Gotowany homar z kukurydzą i młodymi ziemniakami
Gotowany homar z kukurydzą i młodymi ziemniakami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na $5.75 za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 945 kalorii, 35g białka, oraz 51 g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka cytryn, kłosy kukurydzy, homary, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%. Podobne przepisy to Małże i homary gotowane na parze z masłem Szalotkowym, kukurydzą, kiełbasą i ziemniakami, Gotowane ziemniaki z masłem, oraz Gotowane Ziemniaki Z Pietruszką I Koperkiem.
Instrukcje
Przynieś 6 litrów wody i 1 łyżkę soli do wrzenia w dużym garnku. Zanurz 3 homary, najpierw głową, we wrzącej wodzie; wróć do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować 10 minut dla pierwszego funta i 3 minut dla każdego dodatkowego funta.
Wyjąć homary szczypcami; odstawić. Powrót wody do wrzenia; powtórz procedurę z pozostałymi homarami.
Ziemniaki ugotować z pozostałą 1 łyżeczką soli we wrzącej wodzie, aby przykryć w dużym holenderskim piekarniku 5 minut.
Dodaj kukurydzę; przykryć i gotować 5 Więcej minut lub aż ziemniaki będą miękkie.
Ułóż homary, ziemniaki i kukurydzę na półmisku.
Podawać z roztopionym masłem, połówkami cytryny i plastrami bagietki.
W razie potrzeby dodać pietruszkę do talerzy.