Gorąca i kwaśna tajska zupa: Tom Yum Goong

Gorąca i kwaśna tajska zupa: Tom Yum Goong
Hot and Sour Thai Soup: Tom Yum Goong może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 187 kalorii, 29g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.78 za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Ten przepis od Foodnetwork ma 26 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jeśli masz rosół z kurczaka, sos rybny, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 85%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Tom Yum Goong (tajska gorąca i kwaśna zupa z krewetek), Tom Yum Goong (Pikantna Tajska Zupa Krewetkowa), oraz Zupa gorąco-kwaśna.

Instrukcje

1
Wywar zagotować na średnim ogniu w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj trawę cytrynową, liście limonki kaffir, galangal, i chiles. Obniżyć ogień do średnio niskiej, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, aby przyprawy zaparzać bulion.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Limonki KaffirLiście Limonki Kaffir
Eliksir GEliksir G
GalangalGalangal
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
3
Odkryć i dodać sos rybny, cukier, i grzyby. Dusić przez 5 minut. Wrzucić krewetki i gotować przez około 8 minut, aż się różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
4
Zdjąć z ognia i dodać sok z limonki, zielonej cebuli,i kolendry. Smak soli i przypraw; powinieneś mieć równą równowagę pikantną, słoną i kwaśną. Dobrze jest powiedzieć gościom, że trawa cytrynowa i liście limonki są tylko dla smaku i należy ich unikać podczas jedzenia zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Liście LimonkiLiście Limonki
Eliksir GEliksir G
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować wypracowania Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 9 dolarów za butelkę.
Esej Chenin Blanc
Esej Chenin Blanc
Essay Chenin Blanc to biała mieszanka o średniej masie, wyprodukowana z białej odmiany Chenin Blanc w RPA. Chenin Blanc nadaje winom aromat sałatki owocowej, guawy i melona oraz orzeźwiającą kwasowość. Niektóre sur leżą na mniej przez kilka miesięcy dodaje złożoności i ciała. Aromatyczny Viognier uzupełnia strukturę owoców o kwiatowe nuty. Wino jest idealne samo w sobie jako aperitif na ganku w upalny letni dzień. Chenin Blanc dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw, zwłaszcza sushi, ostryg, azjatyckich Curry, słodko-kwaśnych potraw i letnich sałatek.Mieszanka: 87% Chenin Blanc, 13% Viognier
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn