Hot and Sour Thai Soup: Tom Yum Goong może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 187 kalorii, 29g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.78 za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Ten przepis od Foodnetwork ma 26 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jeśli masz rosół z kurczaka, sos rybny, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 85%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Tom Yum Goong (tajska gorąca i kwaśna zupa z krewetek), Tom Yum Goong (Pikantna Tajska Zupa Krewetkowa), oraz Zupa gorąco-kwaśna.
Instrukcje
1
Wywar zagotować na średnim ogniu w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj trawę cytrynową, liście limonki kaffir, galangal, i chiles. Obniżyć ogień do średnio niskiej, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, aby przyprawy zaparzać bulion.
Odkryć i dodać sos rybny, cukier, i grzyby. Dusić przez 5 minut. Wrzucić krewetki i gotować przez około 8 minut, aż się różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Rybny
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
4
Zdjąć z ognia i dodać sok z limonki, zielonej cebuli,i kolendry. Smak soli i przypraw; powinieneś mieć równą równowagę pikantną, słoną i kwaśną. Dobrze jest powiedzieć gościom, że trawa cytrynowa i liście limonki są tylko dla smaku i należy ich unikać podczas jedzenia zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Liście Limonki
Eliksir G
1 Truskawka Bez łuski
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować wypracowania Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 9 dolarów za butelkę.