Glazurowane Marchew Dijon
Glazurowane marchewki Dijon to dodatek na 6 osób. Jedna porcja zawiera 94 kalorie , 1 g białka i 6 g tłuszczu . Za 40 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką marchewkę, musztardę dijon, mielony imbir i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, lakto ovo wegetariańską i przyjazną fodmap . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 26% , to danie nie jest zbyt wspaniałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Wolnowarująca marchewka w miodzie Dijon , Pieczona marchewka klonowa Dijon i Pieczona marchewka klonowa Dijon .
Instrukcje
W rondlu zagotuj marchewkę z wodą. Zredukować ciepło; przykryć i gotować przez 10-12 minut lub do miękkości.
Umieść marchewki w naczyniu do serwowania i trzymaj w cieple. Na tej samej patelni rozpuść masło.
Dodaj brązowy cukier, musztardę, imbir i sól; gotować i mieszać na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści.
Wylać na marchewkę i wymieszać, żeby się nią pokryła.