Gingered Carrot Chutney
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj chutney z marchwi z Gingered. Ten przepis daje 36 porcji z 78 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 7% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka imbiru, cukru, pomarańczy i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Marchew Chutney - marchew cebula Chutney dla Idli Dosa-South Indian Chutney s, Carrot Peanut Chutney-Carrot Palli Pachadi-South Indian Chutney s dla Idli Dosa, oraz Gingered Peach Chutney.
Instrukcje
Marchewkę włożyć do holenderskiego piekarnika i zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować przez 20-25 minut lub do bardzo miękkości.
Marchew odsączyć; puree w robocie kuchennym.
Używając obieraczki do warzyw, usuń skórkę z pomarańczy i połowy cytryny; pokrój skórkę na długie wąskie paski.
Usuń pozostałą skórkę z cytryny i białą pestkę z cytryny i pomarańczy; cienko pokrój owoce, odrzucając nasiona.
Przypraw marynujących umieścić na podwójnej grubości gazę; przynieść rogi tkaniny i związać sznurkiem, aby utworzyć torbę.
Umieścić w holenderskim piekarniku.
Dodać cukier, ocet i skórki cytrusowe; doprowadzić do wrzenia.
Zmniejszyć ciepło; gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Wymieszać z marchewką i pokrojonymi owocami. Wróć do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, często mieszając. Wyrzuć torebkę z przyprawami. Wymieszać w sosie kokosowym, imbirowym i pieprzowym.
Ostrożnie chochlę gorącego chutney do gorących słoików pół kufla, pozostawiając 1/2-in. headspace.
Usunąć pęcherzyki powietrza; wytrzeć felgi i wyregulować pokrywy. Proces przez 10 minut w puszce z wrzącą wodą.